Kariņš par ārkārtējo situāciju Latvijā: Diez vai ar vienu mēnesi pietiks

Raugoties uz koronavīrusa izraisītās slimības “Covid-19” norisi citās valstīs, var prognozēt, ka ārkārtējā situācija Latvijā, visticamāk, tiks pagarināta.

Tā intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kā zināms, no 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar “Covid-19” vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

“Domāju, ka diez vai ar vienu mēnesi pietiks. Domāju, ka mums jāsāk iekšēji gatavoties, ka tas varētu būt nedaudz ilgāk.

Es to balstu uz to, kā šī slimība norit citās valstīs. Ķīnā un Singapūrā izskatās, ka ir apmēram divu mēnešu posms, kamēr ir uzliesmojums un tas atkal noriet. Mūsu valstī varētu būt nedaudz citādi, ja mums neveidojas šie nekontrolējamie perēkļi,” skaidroja Kariņš.

Premjerministrs norādīja, ka līdz šim visos Latvijā atklātajos “Covid-19” saslimšanas gadījumos ir zināms, kur pacients inficējies.

“Tas ir nedaudz cerīgi, bet ir jāsaprot, ka mēs vīrusu apturēt nevaram, mēs varam tikai palēnināt tā izplatīšanos, lai nenoslogojas mūsu veselības aprūpes sistēma, lai pēc iespējas pasargātu tos cilvēkus, kas ir jutīgāki šai slimībai. Varētu būt, ka līdz 14. aprīlim dzīve sāk atgriezties normā, bet es aicinu padomāt, tā garīgi sagatavoties, ka tas varbūt vēl būt drusku ilgāk,” piebilda Kariņš.

Visu interviju var noskatīties ŠEIT.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jezups
Jezups

Pajoliņ, ja nezini ko darīt , palūdz padomu akadēmiķim Kalviņam !

Zane
Zane

ASV iesaista divus peldošos armijas hospitāļkuģus, lai atslogotu slimnīcas. Armija gataca būvēt pagaidu slminīcas. Ir pēdējais brīdis Saeimai pamosties un nopietni finansēt prioritāri medicīnu nevis uzņēmējus, ironiski, ka pietrūka naudas budžetā.

Vispirms nopirks elpināšanas iekārtas un n95 maskas. Runa ir par 12-18 mēnešuem un gatavošanās laiku pāris nedēļas. Sāk pietrūkt analīžu jaudas. Lūk tādi jaunumi.

Andrejs
Andrejs

Jaunumi , Krievijā ir obligāta 14 dienu karantīna iebraucējiem , būvē Maskavā jaunu infekciju slimnīcu ar visu aparatūru !

derdz
derdz

Varbūt vajadzēja visus, kas iebrauc Latvijā, robežā, uz karantīnu noteiktā vietā, nevis noteikt pašizolēties mājās, kamēr tiek līdz mājām… !

Miķeļi
Miķeļi

Pagaidu valdības vadonis joprojām kautrējas Nu nav pamata uztraukties- nemetīs tagad ārā Tā ka var atklātāk taču teikt par Jāņu laiku, kad cerams būs jau pamats atcelt ierobežojumus