Kariņa valdības darba vērtējums nokrities līdz zemākajai atzīmei tās darbības laikā

Krišjānis Kariņš

Valdības darba vērtējums SKDS veiktajā iedzīvotāju aptaujā nokrities līdz zemākajai atzīmei tās darbības laikā. Premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) skaidro, ka viņa vadītā Ministru kabineta reitingu, visticamāk, ietekmējuši valdības lēmumi Covid-19 izskaušanai.     

Februārī Krišjāņa Kariņa vadītās valdības darba vērtējums noslīdējis līdz zemākajai atzīmei tās pastāvēšanas divu gadu laikā. Šomēnes 71%  no visiem attaujātajiem valdības darbam devuši negatīvu vērtējumu.

“Situācija ir diezgan drūma, kopumā tikai katrs ceturtais pateica, ka valdības darbu vērtē atzinīgi, un absolūti lielākā daļa negatīvi,” atzina SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Salīdzinot ar aptauju, kas veikta pirms mēneša, vērojams ievērojams atbalsta kritums.  Janvārī Kariņa valdību atzinīgi vērtēja 34 %.

Premjers Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” valdības popularitātes kritumu saistīja ar sabiedrības nogurumu no Covid-19 pandēmijas. Ne visi pieņemtie lēmumi bijuši pareizi, pēc premjera domām, jau rudenī vajadzējis straujāk pieņemt ierobežojumus, lai nepieļautu augsto saslimšanas līmeni.

“Kamēr vīruss ir un pandēmija plosās, tikmēr būs grūti. Ne viena cita valdība (ne mūsu, ne cita)  nevar pieņemt neiespējamo – lai būtu brīvība un nebūtu saslimstības,” klāstīja Kariņš.

Kaktiņš savukārt norādīja, ka “ir lērums dažādu ierobežojumu, bet epidemioloģiskie rādītāji labāki nepaliek. Un te savu lomu varēja nospēlēt arī valdības augstāko amatpersonu vakcinēšana. Idejas autori cerēja, ka tas veicinās popularitāti, bet tagad šis notikums vedina domāt, ka no PR gājiena puses tas nebūs bijis pareizais lēmums”.

Kaktiņš norādīja, ka, iespējams, sabiedrības noskaņojumu var mainīt šonedēļ pieņemtais lēmums par vienreizēja pabalsta izmaksu katram Latvijas bērnam.  

Kaktiņš arī norāda, ka šāda pabalsta izmaksa ir vienreizējs pasākums un arī efekts uz valdības popularitāti no tā būs vienreizējs.

LSM pasūtītajā SKDS aptaujā, kas notika 9.–12.februārī un noslēdzās pirms valdības lēmuma par 500 eiro piešķiršanu par katru bērnu,  tikai 1% respondentu atzina, ka valdības darbu vērtē pozitīvi.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Artuss
Artuss

Vai šī valdība ir ko labu izdarījusi?Neatceros.Visi lēmumi ir kāda cita lemti! Ne Kariņa.

ērce
ērce

Tā tas ir ar visām valdībām. No sākuma ir lielas cerības, tad seko vilšnās jo cerības ir bijušas nereālas, un beigās nāk lamāšanās. Būsim reāli, ši valdība, kaut gan ar kļūdām, ir vairāk centusies veidot eiropeisku un latvisku valsti nekā iepriekšējās.