Liepnieks: Kāpēc kavējas valdības veidošana?

Valdības veidošanas sarunās ir radušies šķēršļi. Kādi tie ir un kurš tos rada, stāsta politikas procesu vērotājs un rakstnieks Jurģis Liepnieks.

Kā zināms, nākamās koalīcijas partneri “Jaunā Vienotība”, “Apvienotais saraksts” un Nacionālā apvienība parakstīja sadarbības memorandu, kurā politiskie spēki par sasniedzamajiem mērķiem izvirzījuši valsts drošības uzlabošanu, veselības aprūpes pilnveidošanu, Latvijas enerģētiskās pašpietiekamības nodrošināšanu un apņēmušies nesaudzīgi cīnīties pret korupciju. Panākta arī vienošanās, ka valdībā būs Klimata un enerģētikas ministrija, atsakoties no sākotnējā nodoma tai pievienot arī ar vidi saistītus jautājumus.

Tāpat “Jaunā Vienotība” piedāvājusi atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā, kur tai pienāktos sešas ministrijas un premjera postenis, bet “Apvienotajam sarakstam” un Nacionālajai apvienībai – katrai pa četrām ministrijām. “Jaunā Vienotība” un Nacionālā apvienība paudušas gatavību turpināt darbu, bet vēl tiek gaidīta atbilde no “Apvienotā saraksta” par viņiem piedāvāto atbildības jomu sadalījumu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
hmm
hmm

Kariņam vajadzētu paanalizēt pašam sevi. Patreiz uzvedība kā kaprīzam puišelim, kas netiek pie kārotās konfektes. Arī iepriekšējā darbība MK vairāk atgādināja moderatoru, nevis premjeru.

padumjais padomnieks kažociņš
padumjais padomnieks kažociņš

Kāpēc moderatoru atgādināja? Viņš neatgādināja, viņš bija moderators. Oligarhs levits (miljonārs, kuram visi oficiālie mediji bučo dibenu) rakstīja politiskos plānus. Kariņš bija tikai viens no viņa izsūtāmajiem puišiem.

Gada glezna
Gada glezna

Acīm redzot Kariņš kļuvis nervozs. Brīnišķigā mahinācija – lielās siles ministrija – buksē.

Evika
Evika

Piektdienas 3 partiju sanāksmē Pinokio sāka kliegt , lamāties , gandrīz salauza krēslu , izmuka ārā , tāpēc tagad bija pauzīte , psihiatrs nozīmēja zālītes ! Pinokio vārdā atvainojos sarunu dalībniekiem un visai Latvijai !

vecā vīzda freiberga
vecā vīzda freiberga

Evika, izmazgā vienreiz matus! Ar šampùnu

Šmariņš
Šmariņš

Kavējas tāpēc, ka Pīlēnam ir smadzenes. Viņš vienīgais sajēdza, ka 14. ministrija ir priekš “progresīvajiem”. Kucinas papuča plāns bija sākumā ielikt jaunajā Rietumu bankas departamentā kādu tjip no malas, bet pēc gada tas “no malas” iestātos “progresīvajos”. Polukrovka dzintars parakstītu uzreiz visu ko vaig. Ar Pīlēnu vēlāk galā tiktu vai no knābs, vai vdd, vid vai kāds cits, varianti ir. Atbildība par Satversmes mainīšanu un pārejiem noziegumiem pret latviju bùtu “solidāra”. Lai padomā, gan propoganda visu parādīs vajadzīgajā gaismā