Kamēr valdība slēdz ugunsdzēsības depo, RD deputāte Inese Andersone saņem finansējumu privātās muižas remontam

Inese Andersone

Valsts Kultūrkapitāla fonds (VKKF) 2022. gada 3. kultūras projektu konkursā piešķīris Rīgas domes deputātes Ineses Andersones (Vienotība) SIA “Ķimales Muiža” 3000 eiro viņas privātās muižas griestu mazgāšanai.

Avots: Regulārie projektu konkursi – Valsts kultūrkapitāla fonds (vkkf.lv)

Politiķe Inese Andersone par muižnieci kļuva 2020.gadā un plāno seno Ķimales muižu Kuldīgas pusē pārvērst par svinību vietu un viesnīcu.

SIA “Ķimales Muiža” I.Andersonei pieder 50% un viņas vīram Pettersson Kim Owe Joachim otri 50%, liecina Lursoft dati.

Šī privātā biznesa attīstīšanai VKKF ir piešķīris arī 3000 eiro nodokļu maksātāju naudas, kā redzams VKKF mājaslapā publicētajā informācijā par konkursa rezultātiem.

Tas notiek laikā, kad finansējuma trūkuma dēļ valsts slēdz ugunsdzēsības depo un policisti strādā telpās, kas nav pieredzējušas remontu divdesmit un pat vairāk gadus.

Interesanti, ka 2019.gada oktobrī arī uzvirmoja skandāls – toreiz atklājās, ka Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadība kļuvusi par daļu no vairāku gadu garumā notikušas Eiropas fondu naudas izkrāpšanas shēmas. Nepilnu trīs gadu laikā caur LTRK aizplūda vairāk nekā 2 milj. eiro, lielākā daļa nonāca sešpadsmit dažādos apakšuzņēmumos, viens no tiem – “Gateway Baltic”, kura īpašniece ir Rīgas domes deputāte, “Jaunās Vienotības” politiķe Inese Andersone. (Vairāk par to var lasīt šeit: Rīgas domes deputātes uzņēmums figurē arī LRTK naudas izkrāpšanas skandālā – Puaro.lv )

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Te tev bija!
Te tev bija!

Cerība uz jaunajiem ir izgāzusies. Apetīte tā pati, vienīgi nav apguvuši manieres, nesapot, ka nav jāņem viss, ko var paņemt. Par iekšējo kompasu pat nav vērts pieminēt.
Bet kopumā skumji, jo tas notiek laikā, kad skolēnu vecāki skaita pusdienas naudu uz Lietuvā reģistrētu uzņēmumu un skolēni pusdienās tiks laisti ar kvadrātkodiem.

Jānis
Jānis

Mazāk ņaudēt vairāk izglītoties. Ļoti daudzi vecu ēku īpašnieki saņem finansējumu atjaunošanas darbiem.

matemātika
matemātika

Ugunsdzesības depo gan drīzāk slēdz tāpēc, ka pārsubsidēja ar kovid un gāzes/enerģijas un saules paneļu kompensācijām. Tā viena muiža ir sīknauda pret to.

Misters Cepels
Misters Cepels

Bet kā gan savādāk? Kam tad ir šī valdība, ja ne īpašniekiem īpaši labajiem? Darbaļaudis savu lomu nospēlēja- nobalsoja, tagad laiks stāvēt pie ratiem līdz nākamajām vēlēšanām.

Ja tā padomā
Ja tā padomā

Ļoti žēl ka līdz nākamajām vēlēšanām iedzīvotājiem turpmākos 4 gadus būs jāpavada stagnācijā un pagrimumā.

optimuss
optimuss

Nav pamats būt tādam optimismam par stagnāciju- ne jau pie šīs Saeimas un topošās valdības

Pilskalns
Pilskalns

Bet vēl jau ir cerība. Varbūt čekas bastardu uz otru termiņu nepārvēlēs

apjātā nācija
apjātā nācija

Jūs debīli esiet? Kādi bļe 3000? Rīgas dome zooloģisko dārzu pārbūvēs pa 45 milijoni! Kū kū