Kaimiņš oficiālā dokumentā melo 500 eiro dēļ?

Šī gada 2. maijā Artuss Kaimiņš (KPV LV) neapmeklēja Saeimas sēdi. It kā nekas īpašs, skaidrs, ka jebkas var gadīties. 

Ļaunas mēles, protams, melsa, ka atkal pārdzēris jēgu tā, ka nav spējīgs atvilkties. Pats kaut ko it kā ziņojis kolēģiem par saslimušu suni un lielu nelaimi. Lai vai kā, pat ņemot vērā, ka tajā dienā frakcijas sēdē bija paredzēts lemt par viņa atcelšanu no frakcijas priekšsēdētāja vietnieka posteņa, notikums nepelna īpašu ievērību.

Taču viss izskatās daudz neglītāk, kad izrādās, ka Kaimiņš, lai neriskētu zaudēt 25% no pamatalgas daļas, kas viņa gadījumā būtu 592,6 eiro, Saeimas prezidijam iesniedzis paskaidrojumu par sēdes attaisnotu kavēšanu ārkārtas situācijas dēļ.

Un kā jūs domājiet, kas šī ir par ārkārtas situāciju politiķim, kurš agrāk no savas kameras pat nešķīrās, lai dokumentētu politikā notiekošo?

Ārkārtas situācija, pēc paša Kaimiņa rakstītā, izrādās, esot tāda, ka viņam esot bijis jāpauž frakcijas viedoklis sabiedriskajos plašsaziņas līdzekļos par Latvijas politisko situāciju pirms EP vēlēšanām. 

Tiešām? Nevarēja ierasties uz Saeimas sēdi ārkārtas situācijas dēļ, proti, sniedza informāciju sabiedriskajiem plašsaziņas līdzekļiem? Visu dienu? Kas tas ir?

Latvijā ir divi sabiedriskie mediji – Latvijas Radio un Latvijas Televīzija. Puaro.lv neizdevās iegūt nekādas liecības par to, ka minētajā datumā Kaimiņš būtu visu dienu pavadījis kādā no tiem. Mēs pat pieļāvām, ka deputāts ar sabiedriskajiem plašsaziņas līdzekļiem varbūt domājis kādus ārvalstu sabiedriskos medijus, taču arī par kādām apjomīgām viedokļa paušanām tajos nav atrodamas nekādas liecības. Patiesībā vispār nekas neliecina, ka Kaimiņš minētās sēdes laikā būtu sniedzis viedokli par politisko situāciju Latvijā pirms EP vēlēšanām jebkādiem medijiem.

Viss liek domāt, ka drīzāk taisnība būs banāla – gulēja pārdzēries mājās, bet tad pēkšņi sabijās, ka zaudēs 590 eiro un tādas summas dēļ acīmredzot melot Saeimas prezidijam ir tīrais nieks. 

Protams, nokrāpt valstij 590 eiro nodokļu maksātāju naudas nav nekas īpašs, salīdzinot ar tām summām, kas figurē dažādos skaļos kriminālprocesos. Taču izbrīnu rada gatavība riskēt ar vēl vienu kriminālprocesu pie katras pirmās izdevības, lai tik ierautu nāsīs jel kādu summiņu.

Puaro.lv

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,TwitterYoutube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lamata
Lamata

Gan jau arī šoreiz izgulēs dzērumu. Rokas nedrebēs, jo kamera vairs nav jātur.