Kaimiņš: Kaut vai ar degunu nospiedīšu pogu par Rīgas domes atlaišanu

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, kurš decembra sākumā cieta ugunsgrēkā, ceturtdien bija ieradies Saeimas sēdē, kurā tika lemts Rīgas domes liktenis.

Ceturtdien, 19. decembrī, Saeimas darba kārtībā bija vairāki svarīgi jautājumi, tostarp tika lemts par grozījumiem likumos, kas atlaišanas gadījumā Rīgas domi ļaus ievēlēt uz vairāk nekā pieciem gadiem.

Jautājums izraisīja dedzīgas debates, jo likumprojekts Saeimas sēdes darba kārtībā tika iekļauts, koalīcijas deputātiem piesaucot bezprecedenta situāciju un neņemot vērā par likumprojektiem atbildīgās Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas viedokli – Saeimas Juridiskais birojs rekomendēja likumprojektu nevirzīt tālāk (par to lasiet ŠEIT), tāpat arī Valsts kancelejas Juridiskais departaments atzinumā pauda, ka VARAM izstrādātajā likumprojektā par Rīgas domes atlaišanu trūkst pietiekamas juridiskās argumentācijas (par to lasiet ŠEIT).

Ņemot vērā, ka Saeimas plenārsēdes darbā piedalījās arī Kaimiņš, kuram vēl ir slimības lapa, ar divu balsu pārsvaru izdevās panākt jautājuma iekļaušanu darba kārtībā, kas pamatīgi sadusmoja opozīcijas deputātus.

Pie frakcijām nepiederošais deputāts Aldis Gobzems kā jau bieži pēdējā laikā, skaļi sauca, ka komisijas darbs tiekot rupji ignorēts un “Saeimas sēdē piedalās it kā slims deputāts”.

Šo izteikumu dēļ Saeimas spīkerei nācās Gobzemam izteikt aizrādījumu, jo deputāts, atsaucoties uz kolēģa veselības stāvokli, pārkāpa ētikas kodeksu. 

Pats Kaimiņš sacīja, ka “šī dome [Rīgas dome] ir jāatlaiž. Es ar nodedzinātām rokām atbraukšu un nobalsošu pret šo domi. Ar degunu piespiedīšu [balsošanas] pogu, ja vajadzēs.”

Visbeidzot koalīcijas partijas grozījumus atbalstīja, un tas nozīmē, ka atlaišanas gadījumā Rīgas domes deputāti tiks ievēlēti uz vairāk nekā pieciem gadiem, nevis pusotru, kā to šobrīd paredz likums. 

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
par
par

RD atlaišanu vēl strīdas juridiskajās apridās,bet Kaimiņš deva signālu koalīcijai,ka ar viņa domubiedriem koalīcija un iespējamā RD var rēķināties.Politiski tālredzīgs uznāciens,lai arī iepriekš pauda,ka pašvaldību vēlēšanas nav partijas favorītu sarakstā.

Tonijs
Tonijs

Par šādu muldēšanu, Kaimiņš drīz šķirsies no pēdējā

Hohma
Hohma

Saemā ir pazudis kartona Juraš , vai Mūrniece aiznesusi mājās ?

Inese
Inese

Ir jau vēl citi instrumenti ķermenī, ar kuriem var nospiest balsošanas pogu.

Jābis
Jābis

O, kas tad te? Aktieris :DDD

Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

Vai tiešam jaunā dome strādās labāk?! 😁