Kaimiņš aicina KPV LV pašlikvidēties – partiju vairs neesot iespējams izglābt

Kaimiņš

Partijas “KPV LV” dibinātājs, Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš uzskata, ka šī partija šobrīd valstij nodara vairāk ļaunuma nekā labuma un to vairs nav iespējams izglābt, tāpēc aicina biedrus februārī gaidāmajā kongresā balsot par politiskā spēka pašlikvidēšanos.

Kaimiņš Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” sacīja, ka partijas pašlikvidēšanās gadījumā ieguvēji būs visi.

Deputāts sacīja, ka kongresā droši vien jau izdomāti vairāki scenāriji, ko plāno cilvēki, kuri mēģinās pārņemt varu, taču augstāki lēmēji ir partijas biedri. Tāpēc viņš aicina tos partijas biedrus, “kas domā līdzīgi kā es, pašlikvidēties, lemt par partijas pašlikvidāciju”.

“Ja mēs šo partiju likvidēsim, tas nāks tikai un vienīgi par labu,” sacīja Kaimiņš.

Kaimiņš atzina, ka viņa kļūda dibinot partiju bija nepietiekami stingrs biedru filtrs, rezultātā “tur nokļuvuši tādi cilvēki, kas kardināli mainījušies, un viņi nav teikuši, ka ir mainījušies”.  

Kaimiņš klāstīja, ka viņa galvenais uzstādījums ir nesadarboties ar Zaļo un Zemnieku savienību, bet pašreizējais virziens liecina, ka “atšķiras mūsu skatījums par to, kas jādara partijai, nevar būt, ka partija mēģina realizēt individuālo personu intereses”.

Ja partija turpinās pastāvēt, “es to vairs neizglābšu no Zaļo un Zemnieku savienības un “Saskaņas” ķetnām”.  

Kaimiņš lūdz biedrus – “nāciet un pašlikvidēsim šo organizāciju”, lai cilvēki, kas uzskata, ka viņi ir jaunie politiķi, dibina jaunu partiju kaut vai nākamajā dienā.  

Kaimiņš klāstīja, ka viņš, ieraugot aptuveni 330 000 eiro, ko partijai ieskaitīja no valsts budžeta, vēlētos šo naudu vienkārši pārskaitīt atpakaļ, jo tad tā būtu izlietota lietderīgāk.

Pie frakcijām nepiederošais deputāts atzina, ka tā ir viņa atbildība, ka patiešām kaut kas ir izdarīts ar labu nodomu, “bet sanākušas auzas”, un tā ir kauna sajūta, kļūdu labojuma sajūta, kas varētu būt partijas likvidācija, lai šie cilvēki darbojas, “veiksmi viņiem, jo cilvēki ir dažādi, un dažādībā ir spēks, bet nedariet to uz citu rēķina”.

Jautāts par nākotnes plāniem, Kaimiņš sacīja, ka “pietiek, ja viens cilvēks nodibina vienu partiju savā dzīvē”.

Pašlaik viņš pats un arī no “KPV LV” frakcijas izslēgtais deputāts Aldis Blumbergs kopā domās, ko darīt tālāk. “Es strādāju koalīcijā, esmu koalīcijas deputāts un ar mani var rēķināties, ar Blumberga kungu arī,” sacīja Kaimiņš.

“KPV LV” dibinātājs sacīja, ka par pievienošanos kādai citai partijai viņi pašlaik nerunā, bet “kaut kas būs jādara”, tomēr par to pagaidām nespriež. 

Viņš sacīja, ka kongresā droši vien jau izdomāti vairāki scenāriji, ko plāno cilvēki, kuri mēģinās pārņemt varu, taču augstāki lēmēji ir partijas biedri. Tāpēc viņš aicina tos partijas biedrus, “kas domā līdzīgi kā es, pašlikvidēties, lemt par partijas pašlikvidāciju”.

“Ja mēs šo partiju likvidēsim, tas nāks tikai un vienīgi par labu,” sacīja Kaimiņš.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,    Twitter,  Youtube un Instagram!Facebook

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Judīte
Judīte

Nodevejs, melis, liekulis – trīs vārdi, kuri raksturo Kaimiņu!