Kā savu darbu pilnvaru termiņa pirmajā gadā vērtē pats Valsts prezidents?

Edgars Rinkēvičs
Foto: VK

Aicināts vērtēt paša darbu pilnvaru termiņa pirmā gada laikā, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs intervijā TV3 raidījumā “900 sekundes” pauda, ka vēl trīs gadi viņam ir priekšā un darāmā esot daudz.

Viņš atkārtoti uzsvēra, ka daudz darba prasa drošības jautājumi un

vairāk nekā domāts prasījis dialogs ar tiesu varu, īpaši par jautājumiem, kas saistīti ar valsts drošību.

Līdz gada beigām Rinkēvičs vairāk cer koncentrēties uz valsts konkurētspējas jautājumiem, tostarp līdz gada beigām plānotas trīs lielākas vizītes kopā ar uzņēmējiem – uz Kaliforniju, Vāciju un Dienvidkoreju, kur plānots runāt gan par sadarbību aizsardzības rūpniecībā, gan par sadarbību IT un eksporta veicināšanā.

Birokrātijas mazināšanas jautājumā valsts neesot tikusi tālāk par saukļiem un lozungiem, atzina prezidents.

Par to, vai būs gatavs kandidēt uz otro termiņu prezidenta amatā, Rinkēvičs būšot gatavs spriest vien 2027.gadā. Savukārt tautas vēlēts prezidents viņam nešķiet pašlaik būtisks jautājums, jo cilvēkus uztrauc citi jautājumi, kas pamatā saistīti ar drošību un nākotnes perspektīvām.

Avots: TV3 “900 sekundes”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

5 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
turlais
turlais
26 d. atpakaļ

Ja 15 “darba” gados ierēdnis spēj sakrāt 300 000 , tad manuprāt, viņš nav tērējis ne santīmu no savas kabatas – visu matracī! Mugura līka, zobi šķībi, greizi – nav pašam naudas sataisīt zobus?! Kopā ar aprātu valstij izmaksā 50 miljonus gadā – vai to vajag?

Uldis
Uldis
3 mēnešus atpakaļ

Jebkurā nopietnā uzņēmumā katru gadu ir jāatskaitās par padarīto. Pa punktiem. Ar uzsvaru uz pievienoto vērtību. Rinkēviča “atskatā” padarītais ir apaļa 0.

Frīda
Frīda
3 mēnešus atpakaļ

Rinkevičs ir bijis Vienotībā , kad tika maksātas aplokšņu algas, atzinis par labu Kampara darbības, vērojis nespējnieka Kariņa saimniekošanu un viņa un biroja treknos lidojumus utt. Labs Prezidents prasītu atbildību no saviem partijas biedriem un gribētu taisnīgu sodu viņiem.

tā sauktais prezidents
tā sauktais prezidents
3 mēnešus atpakaļ

Es viņu neuzskatu par prezidentu, bet ne par to stāsts, jo es esmu tikai viens no 1.8 miljoniem. Gribēju pakomentēt šo rindu “Savukārt tautas vēlēts prezidents viņam nešķiet pašlaik būtisks jautājums, jo cilvēkus uztrauc citi jautājumi, kas pamatā saistīti ar drošību un nākotnes perspektīvām.” Prezidenta vēlēšanās cilvēki nobalsotu un būtu objektīvi redzams kādi jautājumi uztrauc cilvēkus un kādi nē. Kamēr cilvēkiem netiek dota iespēja izteikt ar balsojumu, tikmēr visi šādi apgalvojumi ir spekulācijas un manipulācijas.

Bullis
Bullis
3 mēnešus atpakaļ

Gribētu dzirdēt no Prezidenta, ko viņām nozīmē LR Satversme, ko nozīmē Valsts Prezidenta un Saeimas deputāta zvērests? Kādas sekas, ja Valsts prezidents un Saeimas deputāti neievēro Satversmi, ko ir atzinusi Satversmes tiesa. Vai šādos gadījumos amatpersonām, kas pārkāpušas Satversmi ir jānoliek mandāts un jāstājas Tiesas priekšā, līdzīgi kā karavīri.