Junkura deklarācijā nav ziņu par darbu Honkongā

Junkurs Vienotība

Bijušā 12.Saeimas deputāta Jāņa Junkura (V) deklarācijā nav redzams darbs Honkongā, kas bija oficiālais iemesls deputāta mandāta nolikšanai, bet redzams darbs paša dibinātajā uzņēmumā SIA “Lambo Logistics Latvia”, kur gūtie ienākumi nav redzami.

Junkurs janvārī aizpildījis valsts amatpersonas deklarāciju, kura jāiesniedz pēc amata pienākumu pildīšanas izbeigšanas par pirmo gadu – no 2014.gada 3.novembra līdz 2015.gada 2.novembrim.
Bijušais deputāts norādījis, ka “Lambo Logistics Latvia” viņam pieder viena kapitāldaļa viena eiro vērtībā. Uzņēmuma juridiskā adrese norādīta Kuldīgā.

Tāpat kā iepriekšējā deklarācijā, arī tagad Junkurs atzīmējis, ka viņam Rīgā lietošanā ir dzīvoklis. Taču šoreiz sadaļā par īpašnieku vai līdzīpašnieku vairs nav norādīta SIA “Aizdzires ozoli”. Bijušajam parlamentārietim joprojām pieder 2006.gadā ražota vieglā automašīna “Hyundai Santafe”.

Junkurs 12.Saeimas pilnvaru pirmajā dienā nolika savu deputāta mandātu, ar šādu soli parlamentā ļaujot iekļūt partijas “Vienotība” līderei Solvitai Āboltiņai.

Deputāts 2014.gadā skaidroja, ka esot saņēmis darba piedāvājumu no kāda Honkongas uzņēmuma, kas nodarbojas ar importa preču atmuitošanu. Viņš pastāstīja, ka, uzņēmumam paplašinoties, plānots izvērst sadarbību ar Eiropas Savienības un Skandināvijas valstīm. Veicināt uzņēmuma attīstību šajā virzienā arī būs viens no viņa pamata uzdevumiem, tolaik norādīja Junkurs.

Viņš uzsvēra, ka nolikt mandātu ir viņa “patstāvīgs un individuāls lēmums”. “Sarunas par mandāta nolikšanu vai kādu citādu rīcību pēc 12.Saeimas vēlēšanām man ne ar vienu nav bijušas. Lēmumu nolikt deputāta mandātu esmu pieņēmis tikai tādēļ, ka esmu saņēmis izdevīgu darba piedāvājumu Honkongā,” apgalvoja Junkurs.

Vēlāk, 2014.gada decembrī, Junkurs nodibināja uzņēmumu SIA “Lambo Logistics Latvia”, liecina “Firmas.lv” informācija.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LETA

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar