Jūlija Stepaņeko un Ļubova Švecova izslēgtas no Šlesera partijas “Latvija pirmajā vietā”

Ainārs Šlesers un Jūlija Stepaņenko

Partija “Latvija pirmajā vietā” pieņēmusi lēmumu izslēgt no partijas Jūliju Stepaņeko un Ļubovu Švecovu, informēja partijā.

Šodien notikusi paplašinātā partijas valdes sēde, kurā pieņemta partijas pozīcija pret karu Ukrainā un tā konsekvencēm Latvijā.

Sēdē piedalījusies arī partijas valdes priekšsēdētāja Stepaņenko, kura, nepaužot savu viedokli par paziņojumu, sēdi atstājusi. Savukārt Švecova 3.martā Saeimā nav nobalsojusi par Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai, tādējādi “nonākot pretrunā ar partijas viedokli un vērtībām”.

Šādos apstākļos abas izslēgtas no partijas.

Pieņemtajā paziņojumā LPV kategoriski nosoda Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzsākto karu pret Ukrainu. “Mēs uzskatām, ka iebrukumam citā valstī nav un nevar būt nekāda attaisnojuma. Mēs redzam, ka par kara upuriem kļūst arvien vairāk civiliedzīvotāju, tostarp, bērni. Tā ir traģēdija Ukrainai un vārdos neaprakstāmas sāpes ikvienai ģimenei. Nav tādas politikas, ar ko var attaisnot cilvēku upurus, sagrautas pilsētas un mājas, to milzīgo nelaimi un postu, kas tiek nodarīts,” vēsta partija, uzsverot, ka atbalsta Eiropas Savienības un NATO valstu kopīgos centienus, lai ar saprātīgiem līdzekļiem apturētu agresiju.

“Latvija ir Krievijas kaimiņvalsts, un tādēļ mūsu cilvēku satraukums par notiekošo ir daudz lielāks nekā citur. Divu gadu garumā ilgušo ierobežojumu nogurdinātie cilvēki tagad redz Ukrainā notiekošā kara briesmas. Cilvēki ir nobijušies par iespējamu agresiju arī Latvijas teritorijā,” turpina partija, aicinot politiķus uz “saprātīgu politiku, kas vērsta uz pilsonisko mieru”.

“Latvijas valstī vēsturiski līdzās latviešiem ir dzīvojuši dažādu tautību cilvēki. Cilvēki runā un domā dažādi, bet Latvijā ir miers, jo mēs neesam totalitāra valsts. Iecietība ir mūsu sabiedrības atslēga uz mieru,” teikts partijas paziņojumā, “nevis cilvēku šķirošana, bet piederības sajūtas veidošana vairos Latvijas patriotismu un sabiedrības vienotību apdraudējuma priekšā. Ir jāizdara viss, lai nekad nepieļautu karu pašu mājās un novērstu jebkādas provokācijas.”

Stepaņenko un Švecova šajā Saeimā tika ievēlētas no partijas “Saskaņa” saraksta, vēlāk pievienojās Alda Gobzema partijai, bet vēl pēc brīža – Gobzema partijai līdzīgajai Šlesera partijai.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


14
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gada glezna
Gada glezna

Tas ir ļoti nepatīkams trieciens “Saskaņai”. Izrādās, ka “Saskaņa” ir Krievijas aģents Latvijā, ko nu šīs dāmas ar savu nostāju atklāti nodemonstrēja.
Vadības centrs Krievijā nav pārāk gudrs – vajadzēja sakost zobus un likt savām aģentēm nosodīt Krievijas iebrukumu Ukrainā kā to dara Urbanovičs.

pirmā
pirmā

Klimpiņas sāk nojaust, ka tām ne vienmēr Šlesers ir pirmajā vietā. Kleitinas zilas un rumpīs jau arī prasa savu

virgo
virgo

Kad Šlesers bija augstākos amatos, viņam pats Šesers bija pirmajā vietā.

Haha
Haha

Viņas tā bija par ģimenes vērtībām. Un tik skaļi. Vai tā varētu būt, ka ģimenes vērtību propagandisti patiesībā ir tikpat kā slēptie agresora atbalstītāji?

kāpēc slēptie?
kāpēc slēptie?

Abas “dāmas”nekad nav slēpušas savas simpātijas Krievijai.Ne arī pārāk klaji izrādījušas.

Latvijas naudas atmaxgātāju asociācija
Latvijas naudas atmaxgātāju asociācija

Visās partiju programmās jābūt tikai vienam punktam. Latvija – Krievu pasaules ofšors!

Barboss
Barboss

Stepaņenko, liekas, bija tā preilene, kas tikumību vilka skolās un pati ir tik netikumīga. Lai arī Šlesers ir mērkaķis, bet šito dāmīšu izlikšana aiz durvīm ir veselīga.

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Veselīgi ir atmazgāt NVS naudu. Tas būtu jāmāca jau skolās.

tikumības vilkšana skolās
tikumības vilkšana skolās

Ir labs darbs,bet slepkavu atbalstīšana gan nav tikumīga.

circenis
circenis

Vai tas nozīmē ka tagad visas latvijas partijas ir par kara turpināšanau ukrainā un, principā, arī eiropā?! Nez vai iešaušana sev galvā ir labākais atbalsts ukrainai. Nez ko tur tehnologi izgudrojuši, bet rezultāts varētu nebūt cerētais.

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Visas Latvijas partijas ir par krievu un ukraiņu naudas atmazgāšanas turpināšanu caur Latviju.

Penis Lukovičs
Penis Lukovičs

Tātad šīs jaunās partijas bija priekšvēlēšanu cirks?
Un par ko tad 1. oktobrī lai balso? Atkal ievēlēsim visus tos pašus? Un vel 4 gadus dzīvosim nabadzībā un verdzībā.

beidz melot, Peni
beidz melot, Peni

Ja tu dzīvo “nabadzībā”, tad tu negribi strādāt, bet guli uz mūrīša. Par “verdzību” tu vispār neko nesajēdzi. Man tu izklausies pēc krievnacistu troļļa.

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Jauna partija nozīmē, ka kaut kur tautā ir radies jauns naudas atmazgāšanas grupējums (ideja). Cerams, ka JKP (K) sakārtos naudas atmazgāšanas lobēšanas jautājumu tā, lai lobēšana nav nekāda lobēšana, bet pati Latvijas valsts jēga.