JKP par Mārtužas e-pastiem: Nevaram atbildēt

Eva Mārtuža

Uz jautājumiem par it kā Saeimas deputātes Evas Mārtužas (JKP) nosūtītajiem e-pastiem partija “nevar atbildēt”, jo tai neesot šādas informācijas, vēsta portāls “Apollo”.

“Par spīti savam cienījamajam vecumam, Mārtužas kundze ir pilsoniski un politiski aktīva, un savus deputātes pienākumus pilda labi,” pauda JKP.

“Attiecībā uz jautājumiem, kas skar viņas, viņas radinieku vai kādu trešo personu personiskos e-pastus, nevaram atbildēt, jo tīri objektīvi mums nav šādas informācijas.”

Vaicāts par partijas iespējamo reakciju uz šo situāciju, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) trešdien Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” sacīja, ka ir “ļoti pret dažādām konflikta un vulgaritātes izpausmēm”.

Bordāna atbildē atbalsojās oficiālais partijas komentārs – tieslietu ministrs “neesot iedziļinājies” un “nevar atbildēt”.

Uz portāla “Apollo” nosūtītajiem jautājumiem Mārtuža joprojām nav atbildējusi. 

Jau vēstīts, ka sestdien, 9. janvārī, LGBT apvienība “Mozaīka” mikroblogošanas vietnē “Twitter” dalījās ar ekrānuzņēmumiem, kur kāds jaunietis sūtījis e-pastu Saeimas deputātiem ar aicinājumu nebalsot par “Nacionālās apvienības” rosinātajiem grozījumiem Satversmes 110. pantā.

Vēlāk viņš saņēmis atbildes e-pastu no kādas Ievas Bonderes, kurai nekas nav ticis sūtīts.

Meklējot informāciju, kas ir Ieva Bondere, atklājies, ka tas ir politiķes Evas Mārtužas rakstnieces pseidonīms.

Nākamajā dienā, svētdien, 10. janvārī, politiķe savā personīgajā “Twitter” kontā tvītoja, ka “ņemot vērā izskanējušo apgalvojumu par it kā manis rakstītu evēstuli saistībā ar iespējamiem Satversmes grozījumiem, informēju, ka šādu evēstuli neesmu rakstījusi”. Piebilstot, ka viņa ir noskaidrojusi, no kādas ierīces e-pasts ticis sūtīts un esot jau veikti “preventīvi pasākumi, lai šādi incidenti neatkārtotos”.

Pirmdien, 11. janvārī, sarunās ar Latvijas medijiem Mārtuža šķietami sapinusies iepriekš apgalvotajā, jo teikusi, ka “viņa patiesībā nezinot, no kādas ierīces e-pasts ticis sūtīts”, tāpat – “visticamāk, vēstuli sūtījis viņas brālis”.

Informācija, ka politiķei būtu brālis, gan pagaidām nav apstiprināta – šāda radniecība nav uzrādīta nevienā no Mārtužas valsts amatpersonas deklarācijām. Arī partijā portāls “Apollo” sakidrību par šo jautājumu neguva.

Līdz ar to joprojām nav zināms, kurš nosūtījis e-pastus.

Parlamenta Preses dienestā uz jautājumu, kāda ir deputāta atbildība, ja viņa lietotās ierīces vai konti tiek uzlauzti vai jebkādā citā veidā pakļauti drošības riskiem, norādīja, ka “Saeimas datortehnikas un programmatūras drošība ir viena no parlamenta IT drošības prioritātēm”.

“Datortehnikas lietotāji tiek lūgti nekavējoties ziņot, ja rodas aizdomas par nesankcionētu piekļuvi Saeimas IT infrastruktūrai vai citiem IT drošības riskiem,” norādīja Saeimā.

“Pēc publiski izskanējušās informācijas saistībā ar iespējamu nesankcionētu piekļuvi deputātes Evas Mārtužas e-pastam pēc Saeimas IT drošības speciālistu iniciatīvas operatīvi ir veiktas arī pārbaudes, kurās nav konstatētas pazīmes, kas liecinātu par nesankcionētu piekļuvi Saeimas IT infrastruktūrai, deputātes darba e-pastam vai datorvīrusa klātbūtni.

Deputāte ir apliecinājusi, ka patlaban problēmu ar Saeimas datortehniku nav,” portāls “Apollo” noskaidrojis parlamentā.

Mārtuža uz portāla “Apollo” publicēto informāciju reaģēja, “Twitter” nobloķējot vairākus “TVNET Grupas” darbiniekus un vēlāk izdzēšoties no sociālajiem tīkliem pavisam.

Trešdien “Apollo” sazinājās arī ar JKP Saeimas frakciju, kur sacīja, ka tuvākajā laikā ar portālu sazināsies kāds no Mārtužas biroja. Līdz raksta publicēšanas brīdim (13.janvāra pl.15) tas nav noticis.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Apollo

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skolnieciņš no likteņupes
Skolnieciņš no likteņupes

Первый день ‘’Балтийского Прайда 2021’’ (angļu valodā: Baltic Pride 2021) уже прошёл. Позавчера был очень дождливый день. После длительный засухи наконец пошёл плодородный дождь. Иногда отношение нашего общества к ‘’Балтийскому Прайду’’ бывает особо грубым и агрессивным. К сожалению, в нашем обществе есть много глупых и нелепых предрассудков по поводу общины ЛГБТ+. Эти множественные предрассудки основаны на христианстве и коммунистической идеологии. Христианство на нашу землю насильственно вломилась в 12. веку, христианство принесло нам ненависть и презрение к инакомыслию, к тем людям чьи взгляды на жизнь, мышление и поведение не совпадало с догмами католической церкви (Западной христианкой церкви). С тех времён наше… lasīt vēl »

Skolnieciņš no likteņupes
Skolnieciņš no likteņupes

Pirmā ‘’Baltijas Praida 2021’’ (angļu valodā: Baltic Pride 2021) diena ir aizvadīta. Vakardiena bija ļoti lietaina. Pēc ilga sausuma beidzot uzlija auglīgs lietus. Mūsu sabiedrības attieksme pret ‘’Baltijas Praidu’’ dažkārt mēdz būt ļoti agresīva un nosodoša. Diemžēl mūsu sabiedrībā vel aizvien dominē veci un sen jau novecojuši aizspriedumi pret LGBT+ kopienu. Šo irracionālo un klišejisko aizspriedumu pamatā ir kristietība un komunistiskā ideoloģija. Kristietība mūsu zemē varmācīgi ielauzās 12. gadsimtā, tā atnesa naidu un neiecietību pret citādāk domājošajiem, kuru viedoklis, dzīves uztvere un uzvedība bija pretrunā ar katoļu baznīcas (Rietumu kristīgas baznīcas) dogmām. Kopš tā laika mūsu sabiedrībā iesakņojās neviltots naids… lasīt vēl »