„Jaunās Vienotības” deputāte Bērziņa Saeimas komisijā: “Es labprāt nedotu jums vārdu!”

Inga Bērziņa

“Mums ir arī šodien pieteikušies dažādu organizāciju pārstāvji, kas pārstāv pretēju viedokli ārstu viedoklim. Es, godīgi, labprāt nedotu jums vārdu, jo es visnotaļ piekrītu Ārstu biedrības teiktajam. Bet, tā kā jūs esat ieradušies, mēs jūs uzklausīsim,” – ar šādu ievadrunu Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē diskusiju par elektronisko smēķēšanas ierīču šķidrumu un tabakas aizstājējproduktu, kas satur aromatizētājus, aizliegšanu sāka komisijas vadītāja, “Jaunās Vienotības” (JV) pārstāve Inga Bērziņa.

Sēdē bez Finanšu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Narkologu asociācijas un Valsts policijas pārstāvjiem piedalījās arī Latvijas Tirgotāju asociācijas priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs, Tradicionālo un bezdūmu tabakas izstrādājumu apvienības valdes loceklis Anrijs Matīss, kā arī Beztabakas produktu asociācijas (BPA) parstāvji un bezdūmu nozares asociācijas pārstāvji.

I. Bērziņa pretēji partijas biedra Krišjāņa Kariņa sludinātajai nepieciešamībai lēmumu pieņemšanā uzklausīt un sadarboties ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem vēlējās jau sēdēs sākumā ierādīt sanākušajiem vietu.

Vairākkārt vēstīts, ka šobrīd notiek asas diskusijas par nepieciešamību aizliet e-cigarešu aromātvielas. Minētajā 24.janvāra sēdē Sociālo un darba lietu komisijas deputāti arī neatbalstīja opozīcijas deputātu priekšlikumu, kas paredz neaizliegt elektronisko smēķēšanas ierīču šķidrumus un tabakas aizstājējproduktus, kas satur aromatizētājus.

Taču šoreiz stāsts nav par to, kas kaitīgāks – tabaka vai e-cigaretes. Par to vēl pētnieki strīdas, un pasaulē ir stipri dažādas pieejas. Taču I. Bērziņai viss ir skaidrs. Bez diskusijām un sarunām. Šoreiz vairāk stāsts ir par veidu un formu, kā pie varas esošie cenšas par šo jautājumu diskutēt.

Nav jābūt ekspertam, lai ar neapbruņotu aci redzētu, ka notiekošais ir apzināta vai neapzināta tabakas lobēšana.  Iepriekš par tabakas lobija jaudu Latvijā ir izteicies arī dakteris Pēteris Apinis.

“Kopš tabakas industrijai izdevās mani izspiest no Ārstu biedrības vadības, cīņa pret tabakas smēķēšanu Latvijā vairs nenotiek. Tiklīdz, tas bija pirms četriem gadiem, Ilze Aizsilniece kļuva par biedrības prezidenti, viņa kā pirmo darbu veica – atsauca mani no smēķēšanas ierobežošanas valsts komisijas. Kopš tā laika Ārstu biedrība ne ar pušplēstu vārdu nekritizē smēķēšanu.

Bet tāda nu ir pasaules kārtība, ka smēķēšanas ierobežošana ir ārstu funkcija, jo neviens cits pa īstam smēķēšanas ļaunumu neapzinās. Ja Latvijas Ārstu biedrības prezidente slēpti lobē industriju, to sajūt visa valsts. Nevar jau to pierādīt, ka viņa tieši cigaretes lobē; viņa mēdz īstajā brīdī teikt pareizas un skaistas frāzes par smēķēšanas kaitīgumu, bet realitātē tiek rosināts neauglīgs strīds par tematu – kas ir sliktāks: cigaretes vai elektroniskās cigaretes,” publiski izteicies P. Apinis.

Video avots: portāls “Pietiek”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Pietiek

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Faktiņš
Faktiņš

Tāda ir Vienotības izpratne par demokrātiju , kas šo žurku ir ievēlējis ?

Gada grāmata
Gada grāmata

Grāmatnīcās sākusies pierakstīšanās iegādāties Lapsas faktu papildināto grāmatu Viltvārdis .

lasītājs
lasītājs

Nē, man viņš nepatīk.

Gada glezna
Gada glezna

Gribot negribot rodas asociācijas ar Krievijas prezidentu Putinu. Visas runas par to, ka viņš ir šizofrēniķis, vai citādi uzskatāms par psihiski slimu cilvēku atduras banālā novērojumā. Lielum lielais vairums viduvējību negrib dzirdēt citādu viedokli, kas nesaskan ar viņu pieņemto “patiesību”.
Tā ka šīs deputātes teiktais nav nekāds pārsteigums. Drīzāk jāsecina, ka cilvēce ir ļoti neattīstīta, un jēdziens par atbildību tai ir kaut kas margināls.

šizofrēniķim
šizofrēniķim

Kāds šim rakstam ir sakars ar asiņaino Krievijas nacistu Pūķinu?

Gada glezna
Gada glezna

Cerēsim, ka šai deputātei nebūs iespējas tālāk attīstīt mobingu.