Jaunais KPV.LV valdes priekšsēdis Millers: “negribētu daudz līst iekšā frakcijas darbā”

Rolands Millers

Valdību veidojošā partija “KPV LV” pēc ilgstošām iekšējām nesaskaņām tikusi pie jaunas valdes. Taču ir iespējams, ka partijas frakcija Saeimā sašķelsies vēl vairāk.

Gan attālinātajā sapulcē 6. decembrī, gan 12. decembrī notikušajā valdes sasauktajā pasākumā par partijas vadītāju ievēlēts kādreizējais partijas domes vadītājs Rolands Millers. Viņš atgādināja, ka partija atkāpusies no saviem sākotnējiem solījumiem vienkāršajiem iedzīvotājiem un kļuvusi par “Jaunās Vienotības” filiāli. 

Jaunais valdes priekšsēdis Millers brīvdienās jau esot sazinājies ar daļu Saeimas deputātu un runājis arī ar ministriem. Viņš aicinās visus palikt frakcijā un turpināt strādāt valdībā.

“Taču mums vajadzētu atgriezties pie saviem solījumiem un

nav jāstutē valdība,”

“Latvijas Avīzei” uzsvēris R. Millers, kurš “negribētu daudz līst iekšā frakcijas darbā”.

Viņaprāt, tās vadītājs arī ir tā persona, ar kuru runā premjers un koalīcijas partneri. Tagad tas kādu laiku būs Ē. Pucens.

Uz vaicāto, kāpēc no partijas bija jāizslēdz A. Zakatistovs, R. Millers atbildēja, ka frakcijas un partijas priekšsēdis bija pārāk tālu aizgājis “Jaunās Vienotības” virzienā, bet ar partijas biedru interesēm nav rēķinājies.

Kā jau rakstījām, Rolandu Milleru medijos tagad mēdz saukt par uzņēmēju. Bet patiesībā viņš tāds nemaz nav. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka viņam nepieder uzņēmumi un nav arī valdes loceklis kādā uzņēmumā. Izskatās, ka uzņēmumi ir pārrakstīti uz sievas Irinas vārda. Kādēļ tā? Pirms dažiem gadiem VID viņam dažādu pārkāpumu dēļ noteica aizliegumu nodarboties ar uzņēmējdarbību.

Vēlējāmies izveidot Rolanda Millera CV mūsu sadaļā “Who is Who”, tāpat kā par citiem politiķiem, uzņēmējiem un panākumus guvušiem cilvēkiem. Tomēr (vismaz pagaidām) anketās lielākajā daļa aiļu nav ko ierakstīt. Tāpēc arī par pārējiem jaunievēlētajiem valdes locekļiem var izlasīt ŠEIT.

Kopumā partija “KPV LV”, kas attālinātā sanāksmē sestdien ieguva nosaukumu “Par cilvēcisku Latviju”, sola saglabāt atbalstu valdībā pārstāvētajiem ministriem un frakcijā palikušajiem Saeimas deputātiem. Tuvākajā nākotnē partija kaldina plānus startam pašvaldību vēlēšanās. 

Nesapratne par līdzšinējā partijas vadītāja Ata Zakatistova izslēgšanu un tam sekojošo atkāpšanos no frakcijas vadītāja amata, turpmāko lēmumu nesasteigšana un turpmāki darbības meklējumi – tādas noskaņas valda partijā “KPV LV”, no kuras sarakstiem 13. Saeimā ievēlēja 16 deputātus, bet šobrīd frakcijā palikuši 10. Šie notikumi neatstāšot iespaidu uz koalīcijas stabilitāti. Atbalstu tai solījis gan par neatkarīgo deputātu kļuvušais Zakatistovs, tāpat par saistību pildīšanu uzsvēra arī jaunajā valdē ievēlētais Ralfs Nemiro.

“Pirmām kārtām, darbs Saeimā nemainās. Mēs esam koalīcijas deputāti, esam parakstījuši sadarbības līgumu. Mēs atbalstām valdību, kurā turpina strādāt mūsu ministri, viņus arī turpinām atbalstīt,” klāstīja Nemiro.

Līdzīgi rakstiskā atbildē norādīja arī ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (“KPV LV”). Savukārt partijas un frakcijas biedriem pašlaik būšot vajadzīgs laiks, lai izvērtētu jaunos notikumus un izvēlētu nākamo frakcijas vadītāju.

Ar nosaukumu “Par cilvēcīgu Latviju” partija plāno startēt pašvaldību vēlēšanās

Plašākā mērogā tuvākie plāni saistāmi ar pašvaldību vēlēšanām, kurās partija jau ar nosaukumu “Par cilvēcīgu Latviju” plāno startēt Jūrmalā, Liepājā, Jelgavā, Daugavpilī un arī Ludzas un Smiltenes novados.

Ar nosaukuma maiņu partija grib ar treknu strīpu pasvītrot, ka tai nav nekādu saistību ar Artusu Kaimiņu, Aldi Gobzemu un citiem kādreizējiem līderiem, uzsver Nemiro.

“Tātad mēs redzam lielās pilsētas, kurās mēs varam nostartēt un būt konkurenti citām partijām, un ir atsevišķi novadi, kuros mums vēl vajag piestrādāt. Šobrīd cilvēki pēc [partijas] nosaukuma maiņas jau diezgan aktīvi zvana un interesējas. Tā kā redzēs, kā būs,” klāstīja Nemiro.

Tikmēr abās sapulcēs lemtais vēl jāapstiprina vai jānoraida Uzņēmumu reģistram. Šīs dienas laikā gaidāms lēmums, vai reģistrēt 6. decembra sanāksmes dokumentus, savukārt par partijas nosaukuma maiņu un aizvadītajā sestdienā ievēlētās valdes apstiprināšanu dokumenti vēl neesot saņemti.

Tikmēr no partijas izslēgtais Zakatistovs atklāj, ka atstās “KPV LV” frakciju Saeimā, darbosies Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra amatā un izteicies, ka konkrēto organizāciju vairs nepazīst un uzskata sevi par izslēgtu.

“Notika diezgan dīvainas lietas tās sapulces gaitā. Tika pārbalsots, pārvēlēts. Pilnīgi viss, kas tika būvēts, principā ir drupas. Tā nav mana vieta vairāk,” TV3 ziņām saka Zakatistovs.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gvd
Gvd

Tur nevajadzēja vienkāršāk? Pārsaukt par
LL — Latvijas lumpenis — un visiem viss būtu daudz skaidrāks.
Tagad tāds smagu paģiru un caurejas izstrādājums — īsti nevar saprast, kas tie vispār tur par cilvēkiem un ko viņi grib bez piķa, tas ir.

Stienis
Stienis

Klauni… bijušie un esošie