“Jaunā vienotība” Kariņa vietā premjera amatam citu kandidātu neizskata

“Jaunā vienotība” (JV) neesot izskatījusi iespēju Krišjāņa Kariņa vietā premjera amatam virzīt kādu citu politiķi, intervijā TV3 norādīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

“Mēs šādu iespēju neesam izskatījuši,” teica Ašerdens, atsaucoties uz Kariņa teikto, ka vislabākā būtu četru partiju koalīcija.

“Mēs strādāsim, lai panāktu maksimāli plašu koalīciju,” skaidroja Ašeradens.

Ceturtdien, 17.augustā, Kariņš plāno informēt Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču par iespējamās jaunās valdības modeli.

“Apvienotais saraksts” (AS) un Nacionālā apvienība (NA) piektdien nolēma neatsaukties uz Kariņa aicinājumu pēcpusdienā tikties jaunās valdības veidošanas neformālajās sarunās. AS un NA savukārt atzīmē, ka gatavi par pašreizējās valdības darbu runāt ierastajā koalīcijas sanāksmē pirmdien.

Kā ziņots, Kariņš paziņojis, ka sāks sarunas par jaunas koalīcijas un valdības veidošanu. Šodien sarunas par jauno koalīciju notikušas ar “Progresīvajiem” un ZZS.

Uz jaunām tikšanās reizēm par topošās valdības izveidi tika aicinātas arī AS un NA, taču atteicās nākt.

Kariņš reizē norādījis, ka tagad nedemisionēs, jo netaisās “mest plinti krūmos”, kā daži sagaidot.

Kā zināms, lai valdība strādātu dinamiskāk, Kariņš iepriekš rosināja veikt vairāku amatu rotācijas, taču AS un NA šodien šo piedāvājumu noraidīja. Tāpēc premjers paziņoja par jaunas valdības veidošanu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ruksis
ruksis

Mērkaķis !