“Ja ministrs Linkaits pats netiek galā, tad pie tā jāķeras valdībai” – Ogres novads prasa izsludināt ārkārtas situāciju neizpildīto pasažieru reisu dēļ

Helmanis

Ieilgušo pasažieru pārvadājumu problēmu dēļ Ogres dome ārkārtas sēdē lēma aicināt valdību novadā izsludināt ārkārtas situāciju.

Ogres novada domes vadītājs Egils Helmanis (Nacionālā apvienība) domes sēdē emocionāli izteicās, ka saistībā ar pasažieru pārvadājumiem ir salauztas ogrēniešu cerības. Mēnesi pirms vēlēšanām viņš asi kritizēja partiju “Konservatīvie”, kas atbildīga par satiksmes nozari.

“Mēs vēršamies pie Krišjāņa Kariņa, pie valdības, lūdzu izsludināt ārkārtas situāciju. Mums ir bijis, kad dienā atcelti 38 vai 39 reisi. Mūsu cilvēki brauc ar autobusu, kurš pārkāpj noteikumus un apdraud tos, ko viņš ved autobusā. Viņi cieš avārijā. Vai šis veicina to, lai pagastos dzīvo cilvēki?” sacīja Helmanis.

Pretēji valsts institūciju apgalvojumam, ka situācija normalizējusies, novada mērs pauda, ka problēmas turpinās.

Ogres novada ārkārtas sēdē 1. septembrī izskanējusi arī asa kritika par reisu neizpildi, kā arī norādīts uz iestāžu atbildību. “Situācija ar sabiedrisko transportu ir kritiska, mēs nevaram paļauties uz to. Bēdīgākais ir tas, ka šie cilvēki pa šo laiku… viņi pārstās lietot sabiedrisko transportu un tad šie maršruti tiks slēgti un to vienkārši nebūs,” atzinis Ogres novada pašvaldības vadītājs (NA) Egils Helmanis.

Novadā uzsvērts, ka šī problēma samilzusi kopš reisu izpilde uzticēta “Liepājas autobusu parkam”, bet Tāļa Linkaiša (Konservatīvie) vadītā Satiksmes ministrija un Latvijas autoceļu direkcija nerīkojoties.

Ministrijā esot atbildēts, ka 1. septembrī neesot izpildīti vien trīs reisi, tikmēr Ogrē uzskata, ka situācija nav normāla un tāpēc vēršas valdībā.

“Ja ministrs pats netiek galā, tad Ministru kabinetam pie tā tomēr ir jāpieķeras un tas ir saistīts ar valsts uzticēšanos, mēs vēlamies uzticēties valstij un mēs vēlamies saņemt pakalpojumu,” izteicies Helmanis.

Kā zināms, no 1. jūlija Ogres novada teritorijā esošajos autobusu maršrutos pasažieru pārvadājumus veic “Liepājas autobusu parks”, kas uzvarēja Autotransporta direkcijas rīkotajā iepirkumā.

Diemžēl jau pirmā diena jaunajam pakalpojumu sniedzējam nesākās veiksmīgi. Pašvaldībā vērsās daudzi iedzīvotāji, informējot par to, ka Ogres pilsētas maršrutos vairākos autobusu kustības sarakstos norādītājos laikos autobusi nav kursējuši.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: delfi.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ieteikums
Ieteikums

Linkaitis jājūdz rikšā, lai ved pasažierus!

Pults
Pults

Pāsvaldību darbo’ņām savdabīgi priekšstati par ārkārtas situāciju, bēl tikai pasaules galu domniecēm nolemt, ja zeķbikšes vīle plīst Saulē vai pārkarsis vai tāda dome jālais pensijā un jādara savs darbs nevis jāfilozofē par marsiešu iebruku riskiem kas vienādi ar Liepājnieku pofigismu

Nu jā
Nu jā

Arī te neiet, kā vajag. Vēl viens iemesls, lai šleseristi un šķēlisti rautos pie varas. Naudas pumpim problēmas.

Stienis
Stienis

Cik reižu ir jāatkārto, ka Krišjānis neko nedarīs. Viņam tas ne tikai nav izdevīgi, bet viņš pēc rakstura ir “draudzīgs” un neadekvāti saudzīgs pret šīs nožēlojamās koalīcijas partneriem – attiecīgi mūsu valsts stagnē, un turpinās stagnēt. Paldies!