Izgāžas Gobzema mēģinājums “atkratīties” no Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas

Saeimas deputātu vairākums ceturtdien, 21. oktobrī, noraidīja lēmumprojektu par parlamentārieša Alda Gobzema (“Likums un kārtība”) atsaukšanu no Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas.

Gobzems debatēs norādīja, ka nevēlas vairs turpināt darbu šajā komisijā, jo tā, pēc viņa teiktā, ir “bezjēdzīga”, kur tiek “bezjēdzīgi pavadīts laiks”.

Deputāts skaidroja, ka tik, cik viņš piedalījies komisijas darbā, esot atnākuši Valsts kancelejas pārstāvji un rādījuši nereālus Nacionālā attīstības plāna mērķus. Komisijā apstiprināti ierēdniecības sagatavoti dokumenti un “ekseļa” tabulas. Gobzems norādīja – ja pieeja šīs komisijas darbā netiek mainīta, viņš nevēlas piedalīties tās darbā.

Deputātu vairākums noraidīja lēmumprojektu – par to balsoja 32 deputāti, pret bija 47, bet viens atturējās.

Saskaņā ar Saeimas mājaslapā pieejamo informāciju Ilgtspējīgas attīstības komisijā darbojas 16 parlamentārieši, tostarp tās vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis (“Republika”). 

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar