Iesalnieks: Balsojumu nodrošināšanai Staķis piesaista Ždanokas Latvijas Krievu savienības deputātu balsis

Staķis

Pamatīgu virpuli mikroblogošanas vietnē Twitter iegriezuši divi politiķi – Saeimas deputāts Jānis Iesalnieks no Nacionālās apvienības un Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (A/PAR).

Virtuālā kautiņa sākums – Rīgas domes apsveikums valsts svētkos, kurā daudzi saskatīja līdzību ar Georga lentīti. Kā zināms, Krievijā Georga lentīte pēdējos gados ieguvusi tādu kā kulta statusu un tiek uzskatīta par 9. maija svinību neatņemamu sastāvdaļu.

Sākotnēji Rīgas domes apsveikums valsts svētkos bija arī krievu valodā, kas gan vakar vakarā veikli nozuda.

Jāpiebilst, ka vārda “язык” tulkojums latviešu valodā ir ne tikai “valoda”, bet arī “mēle”

Vairākiem neizpratni raisījusi arī krievu valodas lietošana Rīgas pašvaldības veidotajā video uzrunā:

Sabiedrības Twitter strīds no apsveikuma, tā sacīt, divdomīguma un krievu valodas lietošanas, vijīgi pārtapa Iesalnieka un Staķa savstarpējā cīniņā (kurš vēl nav beidzies, tam var sekot abu politiķu Twittera kontos) par to, kurš no viņiem īstenāks zemessargs un Latvijas patriots.

Pa mizu no Iesalnieka dabūja arī Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis, kurš metās aizstāvēt savu priekšnieku Staķi:

Iesalnieks laida darbā arī “smago artilēriju”, atklādams Staķa “noslēpumus”:

Neiztika arī bez atbalsta grupas:

Skaidrības labad piebildīsim, ka Rīgas domes apsveikuma autors ir mākslinieks Paulis Liepa, šobrīd viens no zināmākajiem Latvijas grafiķiem ar spilgtu un atpazīstamu rokrakstu. Par godu valsts svētkiem, kā skaidro mākslinieks, viņš Rīgai radījis mākslas darbu pilsētvidē, kurā slēpjas kāds visiem Latvijā zināms simbols.

“Zelta dzīslojums kā koka gadskārtu raksti, kas klājas viens pār otru, vai upes līkloči, ceļš no tumsas uz gaismu, katram ejot savu ceļu vai visiem kopā. Bagātīgie vēstures uzslāņojumi un likteņa pavērsieni, zemapziņas dzīles, kurās slēpjas kas vairāk nekā pirmajā brīdī varētu šķist. Atbildes rokas stiepiena attālumā, vienmēr tepat acu priekšā, atliek tikai celties un būt,” savu darbu raksturo P. Liepa.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Woods Bobby
Woods Bobby

Cienījamais kungs vai kundze!

Atrodiet šeit aizdevumus, lai atrisinātu savu finanšu krīzi ar ļoti zemu procentu likmi. Es piedāvāju īpašu aizdevumu visiem interesentiem, un šī ir sertificēta aizdevumu kompānija, kuras vienīgais mērķis ir palīdzēt cilvēkiem, un mans kredīts tiek sniegts viens pats. Tāpēc nevilcinieties sazināties ar mani, lai iegūtu plašāku informāciju, izmantojot [email protected], WhatsApp: +4915218050790 un aizpildiet tālāk norādīto informāciju.

Pilnais vārds:
Aizdevuma summa:
Aizdevuma ilgums:

Paldies.

Par tēmu
Par tēmu

Iz cehs.lv dzīlēm…
Ja pār Raivja Dzintara plato torsu mierīgi varēja uzrakstīt asiņainu “Abrene” “capslockā”, tad pār Iesalnieka rāmen-nūdeli sanāktu tikai “Ape”, bet to nekur negrasījās pievienot.

Iesalnieks jau gribēja iestāties Zemessardzē, bet viņiem bruņojumā nebija tās mazās dāmu divstobru pistolītes, kas ir kundzēm filmās par Erkilu Puaro.

Jānis ir bruņoto spēku ģenerālleitnants. Datorspēlē “Command and Conquer”.

Elementāri
Elementāri

Abi ir čekas projekti. Abiem viens uzdevums – vājināt Latvijas valsti un nodrošināt konfliktu, kuru varētu kāds izmantot. Vajadzības gadījumā. 30 gadu laikā nevieni ne otri nav neko labu izdarījuši valsts labā. Tikai kasījušies savā starpā un šķēluši sabiedrību.

Juris
Juris

Bija Ušakovs. Visās nelaimēs varēja vainot viņu. No netīriem pagalmiem līdz globālai sasilšanai. Varēja imitēt darbību un attaisnot savu ierēdņa algu ar riešanu. Pašam neko nedarot.
Tagad viņa nav. Bet riet un meklēt vainīgos vajag. Jo citu neko nemāk.
Žurkas mucā sākušas grauzt viena otru.

peior
peior

Kāds sparīgs cīniņš par vagara amatu jaunajā muižā!

Metaspace
Metaspace

Kas mums tādi krievi, kas tik nespējīgi, netalantīgi, ka 30 gados nevar iemācīties valodu? Ko vińi darīs jaunajā Metaspace?

Nila fane
Nila fane

Tad jau Ušakovs bija foršāks- smuks,apprecēja latvieti un svētku runas vienmēr teica latviski.

Oksana Pedele
Oksana Pedele

Daudzreiz foršāks.

Anna Stradlina
Anna Stradlina

Nevarēju šo uzrunu noskatīties līdz galam. Kas notiek ar manas valsts cilvēkiem? Vai vińi nesaprot,ka bez valodas nav valsts? Kur ir šo “valstsvīru” gudrība? Nevaru pat łaunā murgā iedomāties šādu uzrunu Francijā. Vińi tiešām godā savu valodu. Pat niansēs.Kad reiz slavenais futbolists Bekhems uzstājās televīzijā,pat vińa sveicienu “Hello” pārtulkoja uz “Bonjour”.

Rozā idille
Rozā idille

Kā teiktu Hermanis: ir sākusies Latvijas kā demokrātiskas valsts demontāža. Ar galvaspilsētu,ar Rīgu. Kas gan varēja iedomāties kā tādu kangars izrādīsies tās mērs.

Pavłuta 666000 vērtā gulta
Pavłuta 666000 vērtā gulta

Un tas notiek manā valstī 30 gadus pēc neatkarības. Kur ir Staka kā valstsvīra goda izpratne? Viduslaiki!

Pēteris
Pēteris

iesalnieks visur bāž savu degunu,bet, tiklīdz dabūs iekšā no saviem partijniekiem,tā aste būs kājstarpē! Un tas otrs, staķis, arī nav labāks- karogus raut nost no mastiem un stulbi smaidīt prot