Golubeva: Jāuzlabo apstākļi tiem migrantiem, kas Latvijā vēlas palikt, dzīvot un strādāt

Marija Golubeva
Foto: Saeima.lv

Jaunā iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) intervijā Latvijas radio norādīja, ka migrantu problēmas būs vienmēr aktuālas. Ik pa laikam pasaulē notiek kāda krīze, un jābūt gataviem arī Latvijā. Jāuzlabo apstākļi tiem, kas nokļūst Latvijā un vēlas šeit palikt, dzīvot un strādāt.  Jāsniedz iespēja kvalitatīvi apgūt latviešu valodu, lai migranti var dabūt pienācīgu darbu.

Policistu atalgojuma pieaugumam jānotiek drīz

Valsts policijas darbinieku un citos iekšlietu dienestos strādājošo atalgojums nav konkurētspējīgs, un tam jāpieaug iespējami drīz, uzskata Golubeva.

Viņa sacīja, ka pirms stāšanās amatā šis jautājums ir pārrunāts ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (“Jaunā Vienotība”). Vienlaikus Golubeva atzina, ka ir arī citas lietas, kas ir jādara iekšlietu resorā, piemēram, policistu nodrošināšana ar mūsdienīgām tehnoloģijām un ekipējumu. Tāpat zināms par sliktajiem policistu darba apstākļiem iecirkņos.

Aktuāls jautājums ir par policistu izglītošanu. Golubeva sacīja, ka nav pārliecināta, vai tālab būtu jāveido jauna akadēmija, ko piedāvājis darīt viņas priekšgājējs amatā Sandis Ģirģens, taču ir nepieciešama jaunas apmācību sistēmas izveide, kas prasīs zināmus finansiālus resursus.

Golubeva uzskata, ka svarīgas ir ne tikai jauno policistu mūsdienīgas un kvalitatīvas apmācības visas policista karjeras garumā. Vēl viena prioritāri risināma problēma ir gan policijas, gan citu dienestu nespēja saskatīt naida noziegumus un tos novērst, atzina ministre. Nepieciešams arī stiprināt iekšējo drošību Latvijā, kā arī sadarbību starp Valsts policiju un pārējiem dienestiem.

Nevar teikt, ka agrāk būtu tēmējusi uz iekšlietu ministra posteni

Skaidrojot, kā iekšlietu joma nonākusi “Attīstībai/Par” (AP) atbildībā un kā pati kļuvusi par pretendenti uz ministra amatu,

jaunā iekšlietu ministre Marija Golubeva atzina, ka “nevar teikt, ka agrāk būtu tēmējusi uz šo konkrēto posteni, taču viņai kā politiķei jābūt gatavai uzņemties dažādu ministru pienākumus”.

Neesot bijis arī tā, ka AP pieteikusi, kuru jomu vēl vēlētos valdībā pārvaldīt. Pēc Golubevas stāstītā, bijis tā, ka “KPV LV” frakcija jau faktiski neesot eksistējusi, tāpēc pārējie partneri nolēmuši veidot četru partiju koalīciju, tad pārdalītas “KPV LV” iepriekš pārraudzītās jomas un AP piekritusi Iekšlietu ministrijas vadībai.

Viņa teica, ka tiksies ar visu Iekšlietu ministrijas dienestu vadītājiem, lai noskaidrotu kopējo situāciju, bet jau patlaban esot skaidrs, ka daudzos dienestos ir slikts nodrošinājums, piemēram, policijā ir nepiemērotas telpas un ekipējums, trūkst mūsdienīgu tehnoloģiju.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vērotājs
Vērotājs

Tā ir iekšlietu ministres kompetencē!?

Janis
Janis

Uzreiz ķeras pie migrantu dzīves līmeņa celšanas. Vietējie iedzīvotāji pagaidīs

Stienis
Stienis

Būs paklausīga Briselei.

virgo
virgo

VĒL SVARĪGĀK: Visas skolas ir nekavējoties jāpārslēdz uz valsts valodu kā mācībvalodu. Pašreizējais laiks, ar COVIDa satricinājumiem, ir ideāls lai to dabūtu cauri.