Gobzems uzskata, ka tieši viņa dēļ liegts partiju dibināt ar e-parakstu, jo tādā gadījumā tā “dienas laikā kļūtu par lielāko partiju Latvijā”

Aldis Gobzems

Līdz ar 8.janvārī gaidāmo savas partijas dibināšanas pasākumu tiešsaistē Saeimas Aldis Gobzems plāno vērsties Satversmes tiesā (ST) par trīs ierobežojumiem politikā.

Politiķis plāno kā neatbilstošu Satversmei apstrīdēt to, ka partiju ārkārtējā situācijā nevar dibināt ar elektronisko parakstu, ka Saeimas vēlēšanās ir liegts piedalīties partijām, kuras nav dibinātas vismaz gadu iepriekš, kā arī to, ka jaunās partijas tiek diskriminētas attiecībā uz valsts finansējuma saņemšanu.

Gobzems domā, ka tieši viņa dēļ esot liegts partiju dibināt ar elektronisko parakstu, jo tādā gadījumā tā “dienas laikā kļūtu par lielāko partiju Latvijā”. Politiķis pauda, ka viņa topošā partija esot “vienīgā reālā opozīcija Latvijā”, kad pārskatāmā nākotnē nonākšot pie varas.

Partijas dibināšanas sanāksme attālināti platformā “Zoom” plānota 8. janvārī. Savukārt, lai juridiski nodibinātu partiju pēc tam partijas dibinātājiem desmit dienu laikā būs pie zvērināta notāra jāapliecina piekrišana partijas izveidošanai. Žurnālisti pieeju partijas sanāksmei varēs saņemt, sazinoties ar Gobzemu.

Deputāts norādīja, ka partijas dibināšanā piedalīsies cilvēki, kuriem viņš uzticas. Politiķis arī skaidroja, ka viņa ieskatā juridiski neesot svarīgi, cik cilvēku piedalīsies “Zoom” pasākumā, kas var būt arī neliels skaits, jo svarīgākā darbība ir vēlāk nepieciešamais apliecinājums pie notāra.

Kā zināms, Gobzems partijas dibināšanu bija plānojis 22.novembrī. Ņemot vērā ārkārtējās situācijas laikā noteiktos ierobežojumus, šis pasākums nevarēja notikt.

Tagad likumā ir paredzēta iespēja dibināt partiju paredzot, ka dibinātājiem desmit dienu laikā pēc politiskās organizācijas izveidošanas pie notāra ir jāapliecina piekrišana tās dibināšanai. Partijas dibināšanai nepieciešami vismaz 200 biedri.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
mitjka
mitjka

ja ta mierigi – padoma – no ta alda vitero’sanas neka nav :) var cilvekusaicinat uz barikadem bet pats nebus :) ja nu vienigi tviteri:)

kalašnikovs
kalašnikovs

Gobzem! Beidz spagetti karināt tautai uz ausīm! Nu nerūp tev tautas liktenis, tev vajag varu, lai varētu šiverēt!