Gobzems partiju sola rudenī, nešaubās par uzvaru un finanšu ministram dos 20 000 eiro mēnešalgu

Aldis Gobzems

Plānojot veidot jaunu politisko organizāciju, pērn no partijas “KPV LV” izslēgtais Saeimas deputāts Aldis Gobzems sapulcinājis ap 20 cilvēku lielu komandu, bet pašu partiju varētu dibināt gaidāmajā rudenī – septembrī vai oktobrī, intervijā laikrakstam “Diena” atklāj politiķis.

Viņš atzīst, ka starts politiskās organizācijas dibināšanai faktiski ir dots, taču darbu nedaudz nobremzējusi Covid-19 krīze, kas atņēmusi aktīvas klātienes komunicēšanas iespējas, bet nu šis process sākot uzņemt arvien lielākus apgriezienus.

Ap sevi sapulcināto cilvēku vārdus gan Gobzems pagaidām neatklāj, taču sola, ka, “tuvojoties partijas dibināšanas brīdim, kas, ja nekas radikāli nemainās, orientējoši notiks šoruden, septembrī oktobrī, arī tie cilvēki, kas nenāks politikā aktīvi, nekandidēs, bet piedalīsies un atbalstīs, tiks publiskoti”. Daļa no šiem cilvēkiem būšot dibinātāji, bet citi būšot padomdevēju statusā.

“Es esmu uzrunājis pirmo piecnieku, un daļa no viņiem jau man ir izteikuši savas domas par startēšanu vēlēšanās, bet es nebaidos veidot organizāciju arī situācijā, ja man nebūs tikai superzvaigznes. Es gribu gudrus cilvēkus sev apkārt, kuri spēs komunicēt, arī ar žurnālistiem, spēs pamatot savu viedokli,” stāsta Gobzems un piebilst, ka viņam nav kauns no cilvēkiem, ar kuriem komunicē, taču uzskata, ka pagaidām ir pāragri viņus atklāt, lai “neizdarītu kaut kādus manipulatīvus secinājumus”.

Savu pašreizējo aptuveni 20 cilvēku lielo komandu politiķis varot sadalīt trīs grupās – ļoti pieredzējuši, cienījama vecuma cilvēki, kas palīdz organizatoriskos jautājumos, lielu uzņēmumu vadītāji un īpašnieki, kas sniedz savus padomus, un tehniskais atbalsta personāls, kas palīdz komunikācijā sociālajos tīklos.

Gobzema topošās partijas galvenais mērķis esot kārtējās vēlēšanās iekarot 14.Saeimu, taču ar saviem domubiedriem viņš būtu gatavs startēt arī parlamenta ārkārtas vēlēšanās, piemēram, ja tās notiktu šogad. Tehniski tas tiktu darīts, apvienojot spēkus ar kādu jau pastāvošu partiju.

Gobzems nešaubās, ka viņa politiskais spēks uzvarēs nākamajās Saeimas vēlēšanās un viņam tiks uzticēta valdības veidošana.

“Es domāju, iespējas Gobzemam ne tikai uzvarēt, bet uzvarēt ar ļoti lielu pārsvaru ir milzīgas. Un šīs iespējas patiesībā rada vara. Gobzema popularitāti rada tas, ka vara rīkojas pret sabiedrības interesēm,” intervijā laikrakstam Gobzems pats komentē savas izredzes.

Jautāts, kas būs pirmais nepopulārais lēmums, kuru viņš pieņems, ja nonāks pie varas, Gobzems par sevi trešajā personā atbild, ka viņš, visticamāk, finanšu ministra posteni uzticēs “labākajam cilvēkam no malas, kādu viņš pazīst, kuram viņš ne tikai uzticas, bet kurš sevi ir pierādījis savā profesionālajā karjerā ar izciliem sasniegumiem”. Lai šādu cilvēku varētu uzrunāt, būtu jāsola liels atalgojums – ļoti iespējams, pat 10 000 līdz 20 000 eiro. Gobzems apzinās, ka šāds lēmums būtu ļoti nepopulārs, bet uzskata, ka tas būtu pareizs.

Bez finanšu ministra esot vēl viens ļoti svarīgs postenis, kurā Gobzems gribētu redzēt īpaši uzticamu un profesionālu cilvēku, bet šo amatu viņš neatklāj. Toties cilvēki, kurus likt atbildīgajos amatos, viņam jau esot padomā. “Finanšu ministrs man pavisam noteikti ir padomā. Es pat gribētu teikt, ka man ir divi ar pusi cilvēku, kurus es varētu šodien nekautrējoties publiski izvest, ja viņi teiktu “jā”,” norāda politiķis, uzsverot, ka viņš ar savu vēlētāju doto mandātu būs gatavs personīgi uzņemties atbildību par šiem “no malas” paņemtajiem cilvēkiem, kuri turpretim nebūs mēģinājuši iet cauri “vēlēšanu sietam”.

Gobzems arī norāda, ka viena no pirmajām lietām, ko viņš izdarītu, ja pēc vēlēšanām nonāktu pie varas, būtu Jāņa Maizīša atbrīvošana no Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amata. “Viņš tiks nomainīts pirmajā dienā, viņš nerīkojas Latvijas valsts interešu labā. Pielaižu sistēma ir bizness, lai uzturētu esošo politisko partiju karteli,” komentē Gobzems, kuram SAB Maizīša vadībā atteica pielaidi valsts noslēpumam, kāda nepieciešama, lai varētu pildīt Ministru prezidenta amata pienākumus.

Kā vēstīts, Gobzems no partijas “KPV LV” tika izslēgts pērn februārī. Vēlāk partijas biedri viņu izslēdza arī no Saeimas frakcijas, līdz ar to viņš patlaban parlamentā strādā kā neatkarīgais deputāts.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ediks
ediks

Tad jau laikam taisās izrakstīt no vācijas kādu Gausa radinieku,bet vai pietiks tikai ar 20 000?

zinātāja
zinātāja

Piedodiet, bet nevaru ne redzēt, ne dzirdēt šo morālo kropli, kas vēl joprojām sēž Seimā un murgo kā musolini.

Beidzot
Beidzot

Tiksim vaļā no šīs sorosistu – pediņu – idiotu koalīcijas !

Apsveicu
Apsveicu

Vismaz šo idiotu koalīciju aizslaucīs mēslainē !

kārtējais idiots-glābējs
kārtējais idiots-glābējs

Vai tiešām daudzi latvieši no pieredzes neko nemācās? Gobzem, tavai glābējpartijai nav ne mazākas izredzes iekļūt Saeimā. Liec polītiku mierā un nodarbojies ar kautko citu, piem. sētnieka darbu.