Gobzema organizētā “varas ņemšanas atpakaļ” pasākumā pie Rīgas pils – aptuveni 1000 neapmierināto

VP foto

Opozīcijas politiķis Aldis Gobzems (LuK) šodien Rīgā rīko protesta pasākumu, kuru galvaspilsētas vadība atteikusies akceptēt.

Ap pulksten 17.00 Valsts policija ziņo, ka Rīgā, Pils laukumā nesankcionēti pulcējas aptuveni 600 personas, lai gan atbilstoši Ministru kabineta rīkojumam Nr.720 šobrīd klātienē ārpus telpām drīkst pulcēties ne vairāk par 20 personām.

Policijas un citu drošības institūciju spēki atrodas notikuma vietā un strādā pēc iepriekš izstrādāta plāna, rūpējoties par sabiedrisko kārtību un drošību.

Valsts policija atkārtoti aicina pasākuma organizatorus pārtraukt šīs aktivitātes, iedzīvotājiem izklīst, nepulcēties un nedoties uz šo pasākumu, kā arī neļauties provokācijām, izdarot likumpārkāpumus, kas izpaužas kā masveida pulcēšanās Covid-19 pandēmijas laikā, apdraudot savu un citu personu veselību.

Pl. 18.40 Valsts policijas aplēses liecina, ka nesankcionētās pulcēšanās vietā sapulcējušos iedzīvotāju skaits nav būtiski mainījies. Tiek vērtētas personu grupas darbības saistībā ar pirmšķietamu uzbrukumu policijas amatpersonai. Šobrīd notiek apstākļu skaidrošana un pierādījumu apzināšana.

Posted by Aldis Gobzems on Pirmdiena, 2021. gada 13. decembris

Pl. 20:50 VP aktuālā informācija liecina, ka kopumā līdz šim brīdim aizturētas četras personas. Pēc pulksten 20.00 viena persona aizturēta par gaisā raidītām petardēm pie Rīgas pils. Savukārt cita persona aizturēta par uzbrukumu Rīgas pašvaldības policistam. Pārkāpējs amatpersonu pagrūda un centās nogāzt zemē. Abi pārkāpēji notikuma vietā aizturēti un nogādāti policijas iecirknī procesuālo darbību veikšanai.

Tāpat ap pulksten 20.20 Krastmalā pie Lielā Kristapa ar evakuatoru atvesta un novietota liela izmēra instalācija (Gobzems to prezentē kā korupcijas aisbergu). Pret personu, kura instalāciju atveda un novietoja, ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Savukārt saistībā ar pulcēšanos ar automašīnām degvielas uzpildes stacijā astoņām automašīnām anulētas tehniskās apskates dokuments un vēl trim automašīnām anulētas arī numurzīmes.

Pl. 20:10 Valsts policija ziņo, ka aizturējusi divas personas par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem – vienu personu par drona pilotēšanas noteikumu pārkāpumiem un otru par pārvietošanos ar izkapti. Abas personas nogādātas policijas iecirknī procesuālo darbību veikšanai.

Policija informēja, ka savainojumu guvis viens no sabiedriskās kārtības uzraudzīšanā iesaistītajam likumsargiem, kurš nogādāts medicīnas iestādē, tiek skaidroti negadījuma apstākļi.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vot tā
Vot tā

Ārprāts! Aptuveni 1000 duraku!?

ruksis
ruksis

Vairums no tiem drošvien piedalās arī pie Okupācijas pieminekļa ļembasta maijā.

Diogens
Diogens

Kas notiek, ja vienam muļķim pieliek klāt vēl vienu? Ja procesu kādu laiku paturpina iznāk Gobzems ar atbalstītāju bariņu.

Klaida
Klaida

lai kā censtos Krievijas Navaļņijs jau nesanāks, pat ja vientiešu saujiņu var sagrābstīt izklaidēm

reņģe
reņģe

Tā jau ir, pie mums, ja pieņems “likumu” šaut bezsimptomu “slimos”, atradīsies apgaismotie nevientieši, kas paši nāks stāties pie sienas un atvedīs vēl savus bērnus – lai pasaule drošāka un zaļāka. Tās ir nacionālās īpatnības, 700 gadi utt. Bet, principā, es arī neatbalstu AG. Pret teroru nevar cīnīties ar klavierspēli.

Fedja
Fedja

Būtu pievienojies, ja tur nebūtu tā reketiera Gobzema.

zinātāja
zinātāja

Tur sapulcējušies bezsmadzeņu intelekta apveltītie, kuriem protests ir dzīves veids. Kuriem šizofrēniskais gobzems ir kā elks, kas protestē protesta dēļ, lai tikai protestētu.

bēbēmēmē
bēbēmēmē

jā a a a a a a a a

ai ai
ai ai

Kas ir “pirmsšķietams uzbrukums”?
Un turpinot, ko nozīmēs “šķietams uzbrukums” un tālāk arī “pēcšķietams uzbrukums”?
Un kādas sankcijas par šiem “šķietajamiem uzbrukumiem” tiks paredzētas?
P.S. Tad pūs “pirmsšķietams uzbrucējs” un “pirmsšķietama uzbrukuma upuris, ierocis, utt”?