Finanšu ministrs negrasās atkāpties no amata saistībā ar VID darbinieku aizturēšanām

Jānis Reirs

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) neplāno atkāpties no amata saistībā ar vadošu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku aizturēšanu kukuļa izspiešanas krimināllietā. To viņš ceturtdien, 15. septembrī, paziņoja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Šodienas jautājums”.

Kā zināms, finanšu ministrs ierosinājis disciplinārlietu un atstādināja no amata VID ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi.

Rīkojums ir izdots gan uz dienesta pārbaudes ziņojuma pamata, gan reaģējot uz nesenajām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturēšanām VID Nodokļu un muitas policijā, kā arī VID Iekšējās drošības pārvaldes veiktajām vairāku darbinieku aizturēšanām.

Raidījumā finanšu ministrs norādīja, ka VID ir viena no neatkarīgākajām institūcijām, kas atrodas tikai Finanšu ministrijas pārraudzībā. Reirs uzsvēra, ka ir pilnībā ievērojis visas likuma normas.

Kad Reiram citās reizēs esot jautāts, kāpēc viņš no darba nav atbrīvojis Jaunzemi, ministrs esot norādījis, ka viņš nav ķirurgs, bet terapeits. Ministrs pauda ticību, ka VID var veidot tādus apstākļus, kuros cilvēks saprot, kurš viņš atrodas un ko dara. Reira ieskatā, vienīgais veids, kā attīrīties no cilvēkiem, kas nav godprātīgi, ir informēt sabiedrību par katru šādu notikumu.

Papildus finanšu ministrs ir uzdevis lemt par VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktora Kaspara Podiņa atbildību un atstādināšanu uz pārbaudes laiku, ņemot vērā nesenās KNAB aizturēšanas VID Nodokļu un muitas policijā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar