Ekonomikas ministra amatam Nemiro vietā KPV LV virza Vitenbergu

Jānis Vitenbergs

Partijas KPV LV Saeimas frakcija pieņēmusi lēmumu, ka ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro atkāpsies un viņa amatam virza Jāni Vitenbergu

Nemiro no ministra amata atkāpsies, jo Satversmes aizsardzības birojs anulējis ministra atļauju darbam ar valsts noslēpumu. Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) aicināja “KPV LV” virzīt citu kandidatūru ministra amatam.

Kamēr pašreizējais Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Jānis Vitenbergs amatā nav apstiprināts Saeimas  sēdē, KPV LV frakcija aicinājusi ekonomikas ministra pienākumus veikt iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam.

Par datumu, kurā Nemiro pametīs ekonomikas ministra amatu, frakcijas pārstāvji norādījuši, ka tas vēl tiks apspriests valdošās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmē.

KPV LV Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs izteicies, ka ir pieņemts valstiski atbildīgs lēmums un aicinājis arī partnerus situāciju nepolitizēt.

Visi “KPV LV” iesāktie darbi tikšot turpināti, lai gan Nemiro “ar vienu, mums nesaprotamu lēmumu tiek “noņemts no trases”,” norādījis Zakatistovs.

“Mēs esam valdībā tikai tāpēc, ka valstī ir krīze,” žurnālistiem pēc frakcijas sēdes uzsvēra Zakatistovs. KPV LV Saeimas frakcijas vadītājs gan neprecizēja, kad tieši varētu tik lemts par partijas turpmāku atrašanos valdībā.

Savukārt Vitenbergs apstiprināja, ka turpināšot frakcijas iesākto pie OIK, Skultes ostas termināļa un citus darbus.

“Vadīt ministriju krīzes apstākļos ir sarežģīti, tāpēc esmu gatavs iegulties airos un airēt,” teica Vitenbergs. Viņam kā Saeimas Nacionālās drošības komisijas loceklim jau ir nepieciešamā atļauja darbam ar valsts noslēpumu.

Kā zināms, Satversmes aizsardzības birojs (SAB) šī gada 12. martā ir pieņēma lēmumu anulēt speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumiem ekonomikas ministram Ralfam Nemiro. Atļaujas anulēšanas iemeslus SAB publiski nekomentē.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gita
Gita

Galvenais ka nevirza Rebenoku.

Krišjānis
Krišjānis

Ja turpināsi Nemiro uzsākto cīņu ar OIK pielaide būs noņemta !