Ekonomikas ministra amatā apstiprināts Jānis Vitenbergs

Saeima apstiprinājusi ekonomikas ministra amatā partijas “KPV LV” izvirzīto Saeimas deputātu, parlamenta Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītāju Jāni Vitenbergu.

Par viņa apstiprināšanu amatā nobalsoja 69 deputāti, 6 bija pret, 2 atturējās.

Iepriekšējais ministrs Ralfs Nemiro amatu atstāja 16. martā, saistībā ar viņam atņemto pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, un ekonomikas ministra amata pienākumus pildīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens

“KPV LV” uzskata, ka līdzšinējais ministrs spiests no amata atkāpties politiskas izrēķināšanās dēļ, un jaunu kandidātu vakantajam amatam nolēma virzīt tikai tāpēc, ka valstī ir krīze.

Ekonomikas ministra amatam virzītais Vitenbergs iepriekš uzsvēra, ka vēlas turpināt Nemiro iesāktos darbus.

Arī Nemiro uzsvēra, ka šobrīd ir tas brīdis, kad Ekonomikas ministrijai ir jāpieņem vairāki nozīmīgi lēmumi, kā stimulēt ekonomiku.

Premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) uzrunā Saeimai norādīja, ka pašlaik krīzes apstākļos valdībai nepieciešams ekonomikas ministrs, jo daudzi lēmumi krīzes laikā, kuri ir jāpieņem, saistās tieši ar ekonomiku un uzņēmējdarbību, valdībai arī jādomā, kā mēs iziesim no krīzes. Tāpēc ir nepieciešams pilntiesīgs ekonomikas ministrs.

Kariņš uzsvēra, ka Vitenbergs pārzina nozares vajadzības, varēs ātri iekļauties valdības darbā, turklāt viņš jau saņēmis pielaidi darbam ar valsts noslēpumam.

Ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga izglītību un citus datus varat uzzināt Puaro.lv sadaļā Who is Who.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Anta
Anta

Galvenais ir jautājums par Rebenoku. Kas notiks ar viņa karjeru?