Eklons: Šonedēļ Latvijā legāli ieceļojuši 1132 Krievijas pilsoņi

Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons (A/PAR)

Latvijā šonedēļ legāli ieceļojis krietni mazāks Krievijas pilsoņu skaits nekā pārējās Baltijas valstīs, turklāt lielākā daļa legāli ieceļojušo Latviju izmanto kā tranzītvalsti, piektdien paziņoja iekšlietu ministrs Kristaps Eklons (AP).

Šonedēļ Latvijā legāli ieceļojuši 1132 Krievijas pilsoņi, savukārt ieceļošana atteikta 23 kaimiņvalsts pilsoņiem.

Eklons norādīja, ka šis skaits ir piecas reizes mazāks nekā Igaunijā un Lietuvā, kur kopš 19.septembra iebrauca attiecīgi ap 5100 un 5300 Krievijas pilsoņu.

Kopš 19.septembra šķērsot robežu var tikai ļoti ierobežots skaits Krievijas pilsoņu, kuru kategorijas skaidri nosaka valdības rīkojums, un robežsargi to stingri ievēro, uzsver Eklons. Lielākā daļa iebraucēju Latviju izmanto kā tranzītvalsti un šeit neuzkavējas.

Robežsargi rūpīgi pārbauda katru personu, kura vēlas šķērsot robežu, un, ja tā neatbilst noteikumiem vai ir cits pamats to neielaist Latvijā, robežas šķērsošana tiek liegta. Situācija uz Latvijas un Krievijas robežas joprojām ir mierīga, norādījis Eklons.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina trešdienas paziņojuma par mobilizāciju sociālajos tīklos paziņoja, ka drošības apsvērumu dēļ Latvija neizsniegs humānās vai cita veida vīzas tiem Krievijas pilsoņiem, kuri izvairās no mobilizācijas, kā arī nemainīs kopš 19.septembra ieviestos robežšķērsošanas ierobežojumus Krievijas pilsoņiem ar Šengenas vīzām.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
neticu vairs ziņām
neticu vairs ziņām

Tātad nekādas masveida bēgšanas no mobilizācijas nav. Ja šonedēļ būtu būtiski lielāks ieceļojušo skaits, tad taču ziņotu iepriekšējās nedēļas skaitu, ka ir palielinājies skaits. Somi arī ziņo, ka tas viss par 35 kilometru garo rindu pie Somijas robežas ir fake, Gruzija arī paziņoja ka nekādas rindas nav. Delfos redzamās bildes varēja safočēt jebkurā robežkontroles punktā. Vasarā braucu 6dienā uz Baltkrieviju, uz robežas tādas pašas bildes varēja uzņemt un pasniegt, ka no šejienes masveidā bēg uz Baltkrieviju. Noteikti ka ir kaut kādi cilvēki kas negribēs mobilizēties, piemēram ja mani gribēs mobilizēt es arī atradīšu veidu kā izvairīties – laicīgi jaaizbrauc uz… lasīt vēl »

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Ļoti labi. Jāatceļ arī visi tie idiotiskie vīzu ierobežojumi. Mums jâdomā par latvijas interesëm nevis Anglijas

sociāli šķirisko attiecību pilnveidotājs
sociāli šķirisko attiecību pilnveidotājs

Domāšana ir laba lieta, tikai nevajag pārpūlēties.

verte
verte

Par lietuvu te nekādu ilūziju – tur ir vesels koridors krievu plūsmām vai piems vajag vairāk nekā 1000 nedēļā- tas labs jautājums Tads daudzums svešinieku vienlaicīgi valstī ir drauds un tā tas ir jāvērtē

levitkucins
levitkucins

Latiši ir drauds, nevaig latišus laist iekšā. Krievi, sīrieši, hoholi un jebreji dzīvos mierīgi un attīstīs šo valsti labāk

putižopa
putižopa

Tev ir padomiska domāšana, vaņka.

tas ir stulbums
tas ir stulbums

Kamēr Latvijā visās skolās mācībvaloda nav latviešu, un krievu skolas (arī privātās) nav slēgtas, nevienu krievu imigrantu, bēgli, kultūras nesēju vai citu nedrīkst laist šeit iekšā.

nacionālā apvienība
nacionālā apvienība

Tas ir gudrums.