Egils Helmanis: JV ir pārņēmusi varas apziņa, ka likumi ir kaut kas, ko tās politiķi pieņem, bet pārējiem tie jāievēro

EGILS HELMANIS

Vai divkosību turpmāk mērīsim bražēs? Neliels atmiņas atsvaidzināšanas ieraksts.

Atceraties, kā pēc vēlēšanām tika veidota Kariņa valdība? Notika ilgas un neauglīgas diskusijas par iesaistāmo partiju skaitu, tēlaini epiteti par trīs un četrām kājām, kas nodrošinās stabilitāti.

Un tad vēl bija tāds interesants jaunvienotības uzstādījums, ka tie, kas nav ievēlēti, nedrīkst pat tuvumā rādīties valdības veidošanas sarunām. Kur nu vēl valdībai!

Tolaik šis nosacījums tika plaši deklarēts, lai no procesa izslēgtu Uldi Pīlēnu, kurš, lai gan bija viens no redzamākajiem AS līderiem, nebija kandidātu sarakstā, kā arī ministra amata potenciālo kandidatūru Kasparu Gerhardu.

Ir pagājis neilgs laiks, un JV piedāvā ministra kandidāti, kura ne tikai nav kandidējusi vēlēšanās, bet pat nav JV biedre! Vai nav “skaista” dubultmorāle?

Es saprotu, ka Baiba Braže būs lojāla JV vai vismaz dažiem ietekmīgākajiem no partijas spices, par to nav šaubu! Pretējā gadījumā viņu nereklamētu pilnīgi neangažētie “sabiedriskie mediji”, un arī par ministri JV viņai nepiedāvātu kļūt. Līdz ar to nav nekādas cerības, ka tuvākajā laikā mūs sagaida nacionālajās interesēm atbilstoša politika. Arī sarkanās ideoloģijas klātbūtne Bražes biogrāfijā, dara uzmanīgu.

JV ir pārņēmusi varas apziņa, ka likumi ir kaut kas, ko tās politiķi pieņem, bet pārējiem tie jāievēro.

Ieteiktu tāpēc, noņemt no MK sienas uzrakstu “ Viens likums, viena taisnība – visiem!”

Daudz piemērotāka būtu devīze : “Tev, nevis mums, ir paredzēts likums!”

Vai divkosību turpmāk mērīsim bražēs? Neliels atmiņas atsvaidzināšanas ieraksts. Atceraties, kā pēc vēlēšanām tika…

Posted by Egils Helmanis on Pirmdiena, 2024. gada 15. aprīlis

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
jampidl jampidl vau vau vau
jampidl jampidl vau vau vau

JV sen ir vieta mēslainē un šī vieta ir godam nopelnīta ar pēdējām vietām gandrīz visos reitingos, smagu darbu, lai panāktu permanentu izglītotības kritumu, kārtīgi atpaliktu izaugsmē no kaimiņvalstīm un izveidotu savu varu nevis par instrumentu, bet par statusa regaliju.

ērce
ērce

Helmanim taisnība.

Mjā
Mjā

Divkosība ir latviešu nacionālā iezīme. Tā jūtama ik uz soļa.

jenots
jenots

Helmanis arī aizsēdējies, laiks maiņai. Ogres tehnikuma audzēkņi uzrakstīja un iesniedza iesniegumu domē, lai Helmanis beidzot sataisa normālu ceļu līdz mācību iestādei. Rudenī un pavasarī viss ceļš līdz mācību iestādei vienos dubļos. Google maps street view var apskatīties, pie skolas zemes ceļš. Pēc manā rīcībā esošās informācijas arī direktore esot parakstījusies. Helmanis esot pat ar tiesu draudējis. Un pat pret skolnieku vecākiem vērsies. Ja kādam ir papildus informācija, var padalīties. Vai nu pašvaldības budžets ir tik ļoti izzagts, ka ceļu līdz skolai 10 gadus nevar sataisīt, vai arī ir citi projekti kur var vairāk nozagt.

Niknais
Niknais

Ļoti precīzs viedoklis jo šī varas partija JV dzīvo pēc principa skaldi un valdi un pārējie stāvat pie ratiem.