Dzēlīga komunicējot un nevēlas rast kompromisu – Šuplinska nav piemērota ministres amatam, uzskata studenti

Ilga Šuplinska

Dzēlīga komunicējot un nevēlas rast kompromisu – šādās domās par izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku ir Latvijas Universitātē.

Izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas komunicēšanas maniere neļauj sadarboties ar viņu, uzskata LU Studentu padomes priekšsēdētāja Alise Paula Zīverte.

“Augstskola tika galā ar rektora ievēlēšanu. Mēs gribējām parādīt, ka mēs paši tiekam galā ar savām problēmām. Un tad pēkšņi… Izglītības ministre Šuplinska paziņo, ka nekas nav kārtībā! Nesapratu, kāds ir viņas pamatojums šādiem paziņojumiem. Atceros, ka pirmie viņas mēģinājumi skaidrot savu viedokli par universitāti bija miglaini. Viņa tikai teica, ka uzskata – Muižnieks nav ievēlēts, bet kāpēc – to viņa paskaidrošot vēlāk. Es atvainojos, bet pat studenti tā nedara… Tas mums bija šoks,” pauda Zīverte.


LU Studentu padomes priekšsēdētāja šaubās, ka ministre ir noskaņota sadarbībai.

“Varbūt mums arī vajadzētu tikties ar ministri. Iespējams, ka tas būtu noderīgi un izzinoši abām pusēm. Bet ja godīgi… Es neuzskatu, ka viņa būtu vērsta uz sadarbību. Esmu piedalījusies dažās Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas sēdēs, kurās redzēju ministres Šuplinskas attieksmi, viņas runas veidu, dzēlīgumu, neiešanu uz kompromisiem… Ar stūrgalvību neko nevar panākt. Pat es to esmu sapratusi, darbojoties salīdzinoši neilgu laiku kā Studentu padomes priekšsēdētāja. Manuprāt, un tas ir mans personiskais viedoklis, Šuplinska nav piemērota izglītības un zinātnes ministres amatam. Tāpēc apdomātu vēlmi un vajadzību sarunai ar viņu,” uzskata Zīverte.

Kā jau rakstījām, jūnijā par augstskolas rektoru tika ievēlēts Indriķis Muižnieks, taču jūlijā Šuplinska sāka LU rektora vēlēšanu noteikumu atbilstības pārbaudi normatīvo aktu prasībām.

Saskaņā ar Šuplinskas sacīto, pēc informācijas saņemšanas par iespējamiem pārkāpumiem rektora vēlēšanu procesā tika saņemts Izglītības kvalitātes dienesta slēdziens par pārkāpumiem, un tika uzrakstīts Ministru Kabineta lēmuma projekts, lai neapstiprinātu Muižnieku amatā. Šobrīd dokumentu saskaņo ar Tieslietu ministriju un Valsts kanceleju, pēc tam lēmuma projektu piedāvās izskatīt valdībai.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jānis
Jānis

Domāju , ka dūmu aizsegs pamazām sāk izklīst: Gribētu dažiem aizrādīt,ka jautājums nav tikai par LU ,bet gan par visām Latvijas augstskolām,vismaz ar valsts un ES līdzfinansējumu https://www.delfi.lv/news/national/politics/koalicija-izvairiga-lu-rektora-jautajuma.d?id=51360355 Izlasiet un jūs sapratīsit,ka plānots ir likvidēt augstskolu autonomiju kopumā! Ministru Prezidents K.Kariņš “Šī sistēma ir uzlabojama, tāpēc valdības plānā ir sistēmu uzlabot. Ja viena procedūra [LU rektora vēlēšanās] nav pareizi ievērota, tas nav pats galvenais. Galvenais ir saprast, kā uzlabot augstskolu sistēmu kopumā – sākot ar pārvaldes modeli, lai rektoru ieceltu padome, nevis studenti un profesori, tāpat jādomā par finansējuma piesaisti, starptautiskām publikācijām, ārzemju mācībspēku piesaisti utt. Iecere ir panākt, ka… lasīt vēl »

Latgales ministrija
Latgales ministrija

super, beidzot pieteikts karš trekno profesoru mafijai! Rēzeknē, Daugavpilī sen alkst pēc pārmaiņām universitāšu administrācijā.

bilde
bilde

Padomes locekļi jauni stalti gudri austrumu valodās prasmi
paradnieks cer

loceklim
loceklim

Man arī nepatīk Šuplinska. Bet ko tu gribēji pateikt?