Dombrovski un Švecovu izslēdz no «Saskaņas»

Dombrovskis, Švecova

Partija “Saskaņa” no savām rindām izslēgusi divus Saeimas deputātus – Vjačeslavu Dombrovski un Ļubovu Švecovu – par partijas statūtu pārkāpumiem. Abi uzskata, ka partija nav vēlējusies viņos ieklausīties. Deputāti arī apgalvo, ka saņēmuši draudus, par kuriem Švecova vērsusies drošības dienestā.

Dombrovskis un Švecova partijai pievienojās pirms diviem gadiem kandidējot Saeimas vēlēšanās. Abi uzsver, ka viņiem neviens tā arī nav pateicis iemeslu, kādēļ tiek izslēgti, tā vietā abi esot saņēmuši draudus. Dombrovskis  par tiem sīkāk nerunā, bet

Švecova stāsta, ka saņēmusi brīdinājumu, ka par viņu var parādīties kompromitējoša informācija, tādēļ vērsusies drošības dienestā.

“Tas zīmīgi parāda kādas metodes tiek izmantotas tā vietā, lai izrunātu sāpīgus jautājumus,” teica Švecova. “Es tos uztveru ļoti nopietni. Man ir labs veselības stāvoklis, bet tēju es kādu laiku nedzeršu,” piebilda Dombrovskis.

Partijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs skaidro, ka pēc lēmumu pieņemšanas partijas biedriem ir saistošs koleģiāli nolemtais, taču Dombrovskis un Švecova sistemātiski pārkāpjot partijas lēmumus un izrādot necieņu pret kolēģiem. Urbanoviču arī aizvainojis kāds Švecovas it kā pa jokam sociālajos tīklos rakstītais, ka viņai “nenotrīcēs roka”. 

“Es ļoti ceru, ka dienesti atradīs to nelieti, kas viņai draud izpausties.

Es viņai nekad neesmu draudējis izpausties, vienīgi tad, kad viņa mani draudēja nošaut, esmu savā manierē atjokojis.

Esam nonākuši pie situācijas, kad viņu personīgā laime kopīgiem spēkiem kaldināta netiks,” skaidroja “Saskaņas” līderis. 

Lēmumu par izslēgšanu pieņēma “Saskaņas” valde. “Vilšanās nav pēdējo dienu rezultāts. Tas tonis, kādā tonī notika komunikācija, nav tonis, kas man ir pieņemams,” sacīja “Saskaņas” valdes locekle Regīna Ločmele.

“Saskaņa” noraida Dombrovska un Švecovas paziņojumus, ka partija nav izanalizējusi vājo startu Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, patlaban tas tiekot vērtēts. 

Vai abu biedru izslēgšana būs nesusi  kādas pārmaiņas pašā partijā, varētu būt zināms decembrī, kad partijas kongresā paredzēts pārvēlēt partijas valdi un domi.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar