Dombrava aicina sodīt «saskaņieti» Pimenovu par komunisma slavināšanu

Nacionālās apvienības (NA) Saeimas deputāts Jānis Dombrava pirmdien, 23.oktobrī,   vērsies Saeimas Mandātu, ētikas un iesnieguma komisijai ar aicinājumu atkārtoti izskatīt „Saskaņas”  deputāta Igora Pimenova rīcību, iesniedzot likuma grozījumus, kas atļautu publiski sludināt komunismu un lietot PSRS simbolus.

Pimenovs ir iesniedzis priekšlikumus likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”, rosinot nepiemērot administratīvo sodu par komunisma ideoloģijas sludināšanu,  bijušās PSRS un Latvijas PSR simbolikas publisku izmantošanu.

Dombrava uzskata, ka “Pimenovs ir ne tikai pārkāpis Latvijas Satversmi un Saeimas kārtības rulli, bet arī aizskar lielu sabiedrības daļu, kuri paši vai viņu ģimenes locekļi ir cietuši PSRS totalitārā režīma represijās”.

Dombrava paziņojumā medijiem skaidroja, ka Pimenovs ar saviem priekšlikumiem un to pamatojumu „cenšas nevis nosodīt, bet attaisnot komunistiskā režīma, okupācijas karaspēka un diversantu grupu pastrādātos noziegumus”.

„Uzskatu, ka viņš ir pārkāpis vairākus Saeimas ētikas kodeksa punktus. Komisijai būtu jāpieņem lēmums sodīt Saeimas deputātu Pimenovu par PSRS totalitārā režīma slavināšanu,”  uzsvēra Dombrava.

NA deputāts arī atgādināja, ka jau pērn oktobrī aicināja komisiju sodīt Pimenovu par PSRS režīma slavināšanu Latvijas Radio diskusijā „Krustpunktā”, bet komisijas vairākums Pimenova rīcībā pārkāpumu nesaskatīja.

Tagad Dombrava aicina komisijas deputātus, „kuri pirms gada attaisnoja Pimenova rīcību, atzīt, ka ir kļūdījušies, un piemērot sodu Pimenovam”.

Kā zināms, Pimenovs rosina atļaut publiskos pasākumos sludināt komunisma ideoloģiju un gājienos izmantot Padomju Savienības simboliku. Šobrīd likums to aizliedz. Deputāta ieskatā komunisma ideoloģija šobrīd ir nepamatoti pielīdzināta nacionālsociālismam, kura slavināšana ir aizliegta līdzās komunismam.

Pimenovs uzskata, ka tas aizvaino Padomju armijas veterānus, kas Otrajā pasaules karā cīnījās pret nacistiem.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar