Divus gadus izmeklējot, KNAB nav guvis apstiprinājumu, ka Šlesers saņēmis maksājumus no Putina

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2022.gadā sāktajā pārbaudē nav guvis apstiprinājumu publiski izskanējušiem apgalvojumiem, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins esot maksājis Latvijas politiķim Aināram Šleseram (LPV).

KNAB veica resorisko pārbaudi un to noslēdza, negūstot apstiprinājumu publiski izskanējušajiem apgalvojumiem par iespējamu nelikumīgu politiskās partijas finansēšanu vai citiem pārkāpumiem, par kuriem atbildība paredzēta Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā.

KNAB aicina personas aizdomu gadījumā par iespējamām nelikumībām ziņot tiesībsargājošajām iestādēm un iesniegt tām visu personas rīcībā esošo informāciju.

 KNAB pārbaudi sāka 2022.gada rudenī.

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Egils Zviedris 2022.gada rudenī Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” norādīja, ka Šlesers, pametot politiku, bija izveidojis uzņēmumu kopā “Krievijas dzelzceļu”, kas nodarbojās ar loģistikas un transporta pakalpojumiem. Ja Šlesers ir saņēmis finansējumu, strādājot kā amatpersona šajā uzņēmumā, tas ir cits jautājums, taču SAB rīcībā līdz šim nav bijusi informācija, kuru minējis žurnālists Dmitrijs Muratovs, piebildis Zviedris.

Putins vairākiem rietumvalstu politiķiem, tostarp Saeimas deputāta amata kandidātam Šleseram, esot maksājis no 1,5 līdz 2 miljoniem eiro gadā, 2022. gadā intervijā “Youtube” kanālā “Solodnikov” apgalvoja laikraksta “Novaja Gazeta” redaktors Dmitrijs Muratovs.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

0 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments