Dienā, kad izsludināja ārkārtas situāciju, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Garisons devās atvaļinājumā ārpus valsts

Jānis Garisons

Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons 12. martā – dienā, kad atbildīgās iestādes valstī izsludināja ārkārtas situāciju saistībā ar Covid-19, ir devies ārpus Latvijas, vēsta Jauns.lv.

AM apstiprinājusi informāciju, sīkāk neizpaužot Garisona ceļojuma galamērķi, kā arī informējusi, ka AM valsts sekretārs jau ir atgriezies valstī.

Interesanti, ka tieši AM valsts sekretāram būtu jābūt tai ministrijas amatpersonai, kas ārkārtas stāvokļa laikā veic lielu daļu ministrijas uzdevumu, koordinē tos. Tāpat viņam būtu jābūt labi informētam par valstī notiekošo, kā arī jārisina situācija saistībā ar ārkārtas stāvokli.

Garisons šobrīd atrodas 14 dienu karantīnā

AM militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins saziņā ar Jauns.lv arī piebildis, ka Jānis Garisons laikā no 12. līdz 19. martam atrodas atvaļinājumā.

Šajā laikā AM valsts sekretāra pienākumu izpildītājs ir valsts sekretāra vietnieks nodrošinājuma jautājumos Mārtiņš Paškēvičs.

“12. martā Jānis Garisons devās ārpus valsts, 16. martā atgriezās Latvijā. Ievērojot spēkā esošos norādījumus, Garisona kungs šobrīd ir mājās 14 dienu karantīnā. Neraugoties uz to, viņam ir nodrošinātas visas iespējas darbam attālināti, un viņš visu šo laiku piedalās darba jautājumu risināšanā,” rakstiski informēja AM runasvīrs.

Latvijas Republikā ministrijas valsts sekretārs pilda ministrijas administratīvā vadītāja pienākumus.

Jānis Garisons AM valsts sekretāra amatā ir kopš 2015. gada. Kopš 2013. gada Garisons bija AM valsts sekretāra vietnieks – politikas direktors. Savukārt no 2009. līdz 2013. gadam – politiskais direktors. No 2007. – 2009. gadam Garisons bija AM Krīzes vadības un mobilizācijas departamenta direktors.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
virgo
virgo

Man šķiet, ka tie Valsts sekretāra amati ir lieki.

Vienkārši
Vienkārši

HARISONS zina , ka mirstìba no Covid 19 ir 3% , tāpēc vienkārši aizmuka , lai sagatavotu vietu pārējai kliķei !

Kristaps
Kristaps

Varbūt vinš kaut ko zin, ko mēs nezinam. Kkas briest iespējams..

Eva
Eva

Nu tādai AM nav nekādas nozimes valsts dzīvē, lai Harisons atpūšas !

cits viedoklis
cits viedoklis

Varbūt “Evai” latviskā Latvijā nav nekādas nozīmes ?