Dibinās stratēģisko padomi ar dažiem ministriem un virkni ekspertu, kas pārrunās un risinās, kā pārvarēt pandēmiju

Kariņš, Levits

Trešdien Valsts prezidents Egils Levits tiešsaistē tikās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un pēc tikšanās amatpersonas sniedza paziņojumu medijiem.

Levits un Kariņš apsprieda otrdien valdībā apstiprināto lēmumu nodibināt stratēģisko padomi, kuras sastāvā būtu daži ministri, kā arī virkne ekspertu, kas nav saistīti ar konkrētu ministriju – sociālie partneri, NVO, zinātnieki un citi. Šī nelielā grupa varētu pārrunāt un nākt klajā ar konkrētiem risinājumiem un ierobežojumu optimizēšanu, kā pārvarēt pandēmiju.

“Tas ir labs priekšlikums, kas drīz sāks darboties, kas varētu noņemt zināmu slodzi no Ministru kabineta, kas tagad pats diskutē šos jautājumus,” sacīja Levits. Paredzams, ka eksperti nāks ar sagatavotiem priekšlikumiem, bet gala lēmumu par tiem pieņems valdība.

Kariņš norādīja, ka Covid-19 būs ilgāku laiku un tas nav 1-3 mēnešu jautājums, līdz ar to ir jāpieņem lēmumi, kas ļaus ar pandēmiju dzīvot ilgāku laiku. Mērķis ir iet uz “drošo modeli” – droša izglītība, pakalpojumi, tirdzniecība, līdz ar to jautājums ir kā to vislabāk organizēt un kā pāriet uz šādu modeli.

“Doma ir izkāpt no politiskās lemšanas, jo katra ministrija domā tikai par savu nozari, bet mums ir jāskatās plašāk, uz procesiem sabiedrībā kopumā,” šādas padomes izveidi pamatoja Kariņš.

Premjers uzsvēra, ka izaicinājums ir liels, jo sabiedrībā valda liels nogurums, taču diemžēl no noguruma un, iespējams, malā mestās piesardzības nesamazinās Covid-19 saslimstība.

Levits un Kariņš nāk klajā ar paziņojumu par Covid-19 aktualitātēm

🇱🇻 😷 Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš nāk klajā ar paziņojumu par Covid-19 aktualitātēm.

Posted by Delfi.lv on Trešdiena, 2021. gada 10. februāris

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Daikts
Daikts

Bet ko dara Vakcinācijas svētku padome , ja šie nejēgas dubulltpilsoņi vēl taisīs Stratēğisko padomi , ar algu , ne mazăku par 5 000 , kas uzlūkos Vakcinăcijas štābu ?

Dakts
Dakts

Noteikti vajag padomes, daudzas un dažādas un visas politiskā vertikālē pakļautas pašam pašam– bet kā gan bez tautas padomēm? Strādnieku un bezzenieku sapulcēm un tautas vadoņu izvirzīšanu kā nacionāliem glābēju grābējiem Nākošājā dzīvības līmenī sola veidot izpildkomitejas uz vietām – un tad jau laime pilnībā vispŗējā bardakā

Paula
Paula

Nu , kā lai nebalso par Gobzemi , nevis šiem idiotiem , TV cenzoriem ?

Dabrs
Dabrs

Nav nekādas pandēmijas. Ok, ir uzliesmojums, bet tā katru gadu ap šo laiku. Nomainiet PCR testus un testēšanas metodiku un šī iedomātā problēma izzudīs. 990 GADĪJUMU (nevis saslimušo) diennaktī! Ū…! Baidies! (980 no viņiem nemaz nezinātu, ka viņiem ir ķīniešu kovīds).

Jānis
Jānis

Nu šitā dirst ar tik gudrām sejām ir jāmāk..

Oficiālisma līmenis: Uberoficiāli

Trešdien Valsts prezidents Egils Levits tiešsaistē tikās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un pēc tikšanās amatpersonas sniedza paziņojumu medijiem.

Te arī ir visa mūsu problēmas sakne – aristokrātija, Krišam vajag vienkārši piezvanīt un risināt lietas bez visiem šiem liekiem “pafosiem”.

kā tad
kā tad

Meli kļūst tik caurspīdīgi, ka vajag atrast kādu, kuram uzlikt atbildību. Uz priekšu kangari, labi apmaksātas veitas!