Daļai Rosļikova partijas “Stabilitātei” deputātu miglaina biogrāfija un kriminālsodi pagātnē

Stabilitātei

Politiskā partija “Stabilitātei” jau pirmajā jaunās Saeimas darba nedēļā izcēlusies ar neizprotamu rīcību. Tās deputāte, kura pirms zvēresta došanas sniedza īsu interviju arī Nekā personīga, divas stundas vēlāk nolika mandātu, vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Bez valsts finansējuma, lielas latviešu mediju uzmanības, bet ar aktīvu kampaņu sociālajos tīklos Saeimā iekļuvusi mazpazīstamu cilvēku grupa, kuri sevi uzdod par krievvalodīgo un mazturīgo aizstāvjiem. Taču liela daļa no jaunievēlētajiem deputātiem nevar atbildēt uz jautājumiem par savu mantisko stāvokli un viņu pagātne saistās ar kriminālsodāmām darbībām.

Sociālaja tīklā “TikTok” nemainīgā puspagriezienā Aleksejs Rosļikovs skatās kamerā, aktīvi pretnostata partiju “Stabilitātei!” un tās atbalstītājus pret Latvijas valdību. Uzrunā to krievu kopienas daļu, kurai ir neviennozīmīga attieksme pret Krievijas iebrukumu Ukrainā un padomju pieminekļu nojaukšanu Latvijā.

Savu mērķu sasniegšanai pirms pusotra gada dibinātā Rosļikova partija par savu galveno platformu izvēlējās sociālos tīklus. Rosļikova diviem Facebook kontiem ir kopā ir gandrīz 44 tūkstoši sekotāju, turpat 30 tūkstoši – Tiktok.

Rosļikovs politikā ienāca ar partiju Saskaņa. 2018.gadā viņš bija viens no Saskaņas kongresa vadītājiem, teica slavinošus vārdus par partijas līderiem.

Lielus panākumus Saskaņas rindās Rosļikovam neizdevās sasniegt, jo partiju smagi skāra skandāli Rīgas domē, kas beidzās ar domes atlaišanu.

Kā Rīgas domes deputātu Rosļikovu Valsts drošības dienests aizturēja saistībā ar Bolderājā izplatītajām skrejlapām par piketu Ušakova atbalstam. Lapiņās bija attēlots mērs Ušakovs, ietērpts koncentrācijas nometnes ieslodzītā drānās. Viņu sagrābuši nacistiskās Vācijas formastērpos ģērbti karavīri, bet Ušakovam kaklā uzkārts plakāts ar uzrakstu “Tāpēc, ka krievs”. Lietā par nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu Rosļikovam ir liecinieka statuss, un tā joprojām tiek izmeklēta.

Līdzīgi kā par Saskaņas finansējumu, arī Rosļikova partijas sakarā ir daudz jautājumu par naudas avotiem. KNAB datu bāzē redzams, ka partijai saziedoti vien 13 tūkstoši. Ar tiem ir par maz, lai segtu biroja uzturēšanu un vēlēšanu kampaņas izdevumus.

Partijai Rosļikovs nav ziedojis ne centa. Vēl pirms diviem gadiem Rosļikovs deklarācijā norādījis 100 tūkstoš eiro lielas parādsaistības.

Savi ienākumi turpmāk būs jāatklāj arī Saeimas deputātei Glorijai Grevcovai . Viņa popularitātes ziņā sociālajos tīklos krietni pārspēj partijas biedru Rosļikovu. Viņai ir daudz sekotāju Krievijā un sociālajos tīklos Grevcova demonstrē sevi apģērbā ar Krieviju slavinošiem logotipiem, un lepojas, ka viņas teikto izmanto Kremļa televīzijas kanāli un Baltkrievijas oficiālie mediji.

Pirmajā Saeimas darba dienā, neilgi pēc deputātes zvērestu nodošanas, Grevcova sniedz interviju pašpasludinātā Baltkrievijas prezidenta Lukašenko kontrolētā radio stacijā un stāsta, ka Latvijā par nelieliem komunālo pakalpojumu parādiem izliek no mājām un pie mums valda cenzūra.

Sociālajos tīklos Glorija Grevcova izrāda savu dzīvesveidu – brauc ar automašīnu Mercedez Benz, dzīvo plašā mājoklī ar dārgu tehniku. Oficiālas darba vietas Grevcovai pēdējos 8 gados nav. Pēdējā legālo ienākumu gūšanas vieta ir firmā “Dolo” , kur Glorija Grevcova 2013.gada maijā uz gadu tiek pieņemta darbā Eiropas sociālā fonda atbalsta ietvaros. Kokapastrādes uzņēmumā Grevcova bija palīgstrādniece un viņas pienākumos ietilpa malkas kraušana, zāles pļaušana un teritorijas uzkopšana.

Startējot Saeimas vēlēšanās Centrālajai vēlēšanu komisijai Grevcova “Dolo” norādīja kā savu aktuālo darba vietu un meloja, ka strādājusi kompānijā par padomnieci.

Patiesībai neatbilst arī ziņas par viņas izglītību, Glorija Grevcova nevarēja 2013. gadā absolvēt Latvijas Sporta akadēmiju, jo nekad tajā nav iestājusies.

Prokurors, kurš uzrādījis Grevcovai apsūdzību, norāda, ka valsts iestādei viņa melojusi apzināti. Un CVK iesniedzamos dokumentus pati parakstījusi. Grevcova ar tiesībargiem nesadarbojas un izmanto tiesības neliecināt.

“Tas ir kaitīgs nodarījums, diezgan kaitīgs! Prokurors ir cēlis apsūdzību par to, ka viņa ir sniegusi nepatiesas ziņas par savu personību, kandidējot vēlēšanās. Iespējams, ka tas ir ietekmējis rezultātus, kāpēc par viņu tik daudz cilvēki balsoja. Ja šī lieta būs kā precedents, tad nākamie deputātu kandidāti rūpīgi apsvērs, cik korekti viņi norāda ziņas par sevi, ” skaidro prokuros Edijs Pastars.

Pirmā tiesas sēde nozīmēta 20.decembrī. Saeimas deputātiem vēl būs jābalso par Grevcovas tiesvedības turpināšanu.

“Stabilitātei!” pārstāvis Dmitrijs Kovaļenko pirms vairāk nekā desmit gadiem notiesāts par nelikumīgu alkohola glabāšanu un realizāciju. Divās krimināllietās Kovaļenko sodīts ar piespiedu darbu.

Viņa sieva, arī Saeimas vēlēšanās kandidējusī, bet parlamentā neiekļuvusī Jekaterina Kovaļenko, administratīvi sodīta par tabakas izstrādājumu nelegālu pārdošanu. Arī pats Kovaļenko pirms 4 gadiem saņēmis administratīvu sodu par to, ka Jelgavā tirgojies ar nelegālas izcelsmes cigaretēm.

No 2007. gada līdz pagājušajam gadam Kovaļenko nav oficiālu ienākumu.

Parlamentā darbosies arī sportists un ilggadējs Saskaņas biedrs Jefimijs Klementjevs. Kādreizējam Rīgas domes deputātam pašam kriminālllietu nav, taču par fiktīvu nodarbināšanu “Rīgas namu pārvaldniekā” apsūdzēta viņa sieva.

Saeimā strādās arī bijušais Daugavpils domes deputāts Viktors Pučka.Viņš sociālajā vietnē Facebook dalās ar informāciju, kas sakrīt ar Krievijas naratīviem par notikumiem Ukrainā. Piemēram, stāsta, ka ukraiņi sagrābuši pusi Mariupoles par ķīlniekiem. Dažas nedēļas pēc Krievijas apšaudēm, dalās ar Putina bildi , uz kuras rakstīts- atbalstīsim mūsu līderi!

Kā Daugavpils domes deputātu Pučku Valsts valodas centrs 2016.gadā sodīja par latviešu valodas nelietošanu amatam atbilstošā līmenī.

Deputātam darbam ir nepieciešama C līmeņa 1.pakāpe. Pučkam tādu zināšanu nebija un domes Finanšu departaments viņam piešķīra 2300 eiro valodas apguvei.

Pirmajā Saeimas sēdē Pučka centās izvairīties no žurnālistiem un viņa vietā uz visiem jautājumiem atbildēja Rosļikovs. Tā raisot aizdomas, ka, arī sešus gadus pēc saņemtā soda, Pučka deputātam nepieciešamajā līmenī latviski nerunā.

Nadežda Tretjakova ieies vēsturē kā vissīsāko laiku nostrādājusī 14.Saeimas deputāte . “Stabilitātei” pārstāve Centrālajai vēlēšanu komisijai norādījusi, ka viņas darba vieta ir Maltas vidusskolā, bet Tretjakova strādā Rēzeknes speciālajā pamatskolā par nakts aukli.

Vēl pirms zvēresta došanas Nekā personīga Tretjakovu izvaicāja par viņas darba vietu un izglītību un iespējamo darbošanos kādā no Saeimas komisijām, bet 2 stundas pēc zvēresta došanas viņa iesniedza Saeimā dokumentu, ka ģimenes apstākļu dēļ mandātu noliek.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV3 raidījums “Nekā Personīga”

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Rasols
Rasols

Līdz šim tajā partijā nekādu stablitāti neredzam.

klata
klata

visi rajona labākie cilvēki- vismaz atklāti

Ha Ha
Ha Ha

Kriminālsodītajiem deputātiem jādot darbs iekšlietās, tiesvedībā, jo viņi zin nozari.

āāāā
āāāā

Cik 13 Saeimas deputāti tika pakļauti dažādām kriminālprocesuālām izpausmēm? Cik tika krimināli vajāti, pieprasīti atdošanai vajāšanai, tiesāti, notiesāti?

Latvijas Politprostitūtu Televīzija
Latvijas Politprostitūtu Televīzija

Latvijas televīzija, kura par to informē, arī ir daudzkārtīgi sodīta. Ja kas

Bibis
Bibis

Kurai partijai tad tādu nav? Un kurā partijā nav tādu kurus vajadzētu likt uz apsūdzēto sola? Apsūdzības noziegumos jau labākais veids kā norakt politisko pretinieku

Ministrs varavīksnes krāsā
Ministrs varavīksnes krāsā

Galvenais jau stāstīt cik slikta ir jaunā partija, pār kuru neviena no vecajām zagļu partijām nevalda.

Rinka
Rinka

Nē, galvenais lai ēzeļi (tauta) nesajēdz, ka levits grib izdarīt noziegumu – mainīt Satversmi, un Vienotība grib nodot prihvatizācijai valsts un pašvaldības uzņēmumus (pie. Rīgas satiksme jau ir sagatavota)

Ušaks
Ušaks

Man patīk jūsu valoda, puikas. Un jūs paši!

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Svarīgi ir daudz rakstīt par šo klaunu partiju. Lai tauta neredzētu, ka latvija pamazām kļūs par Baltkrieviju. Un to veiks Vienotība ar Progresīvajiem. Nacionālā apvienība tik noplātīs rokas.