Burovs zaudē autoostas padomes priekšsēdētāja amatu

Oļegs Burovs

AS “Rīgas starptautiskā autoosta” padomē iecelti trīs jauni locekļi, tajā skaitā bijušais uzņēmuma “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns un Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes loceklis Aldis Lukašinskis. Līdz ar to padomes priekšsēdētāja amatu zaudējis Rīgas domes deputāts Oļegs Burovs no partijas “Gods kalpot Rīgai”. Padome nomainīta tāpēc, ka līdz šim tā strādājusi nepilnā sastāvā.

Akcionāru sapulci par Rīgas autoostas padomes maiņu sasauca lielākais akcionārs “Rīgas acs”, kas pieder “Rīgas satiksmei” un kurā vadītājs ir “Rīgas satiksmes” pagaidu valdes loceklis Gints Zeltiņš. Viņš pastāstīja, ka padome jau kopš augusta strādāja nepilnā sastāvā, kas ir pretrunā ar autoostas statūtiem.

“Rīgas acs” uz trim vietām padomē rīkoja konkursu, kurā uzvarēja bijušais “Pasažieru vilciena” valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns, bijušais Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes loceklis Aldis Lukašinskis, kā arī Būvniecības valsts kontroles biroja darbinieks Uldis Jansons.

“Mēs vēlējāmies pastiprināt autoostas padomes sastāvu ar profesionāliem cilvēkiem, kuri palīdzētu tiešām risināt sarežģītos uzdevumus, kas ir priekšā autoostai saistībā ar līdzdalību “Rail Baltic” projektā un sakarā ar to, ka veidosies jauns multimodālais centrs, kurā būs saistīta gan stacija, gan autoosta,” sacīja Zeltiņš.

Zeltiņš noliedza, ka padomes maiņa būtu saistīta ar līdzšinējā padomes priekšsēdētāja Rīgas domes deputāta Oļega Burova iesaisti kriminālprocesā par dokumenta viltošanu laikā, kad Burovs bija Rīgas mērs. Tomēr Zeltiņš uzsvēra, ka padomei vajadzīga laba reputācija.

Savukārt Burovam par amata zaudēšanu nekādu pretenziju nav. “Rīgas acs” rīkotajā konkursā viņš neesot pieteicies.

“Kaut kādu laiku mēs strādājām samazinātā sastāvā, tikai četri cilvēki, bet pienācis laiks, kad vajadzētu izvirzīt [jaunu padomi], un “Rīgas acs” izsludināja konkursu un izvirzīja jaunus kandidātus. [..] To vajadzētu skatīt mierīgi bez kaut kādām histērijām un pretenzijām. Šobrīd ir normāls process,” norādīja Burovs.

Burovs par autoostas padomes priekšsēdētāju kļuva pagājušajā vasarā neilgi pirms Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām, kuru rezultātā Burova pārstāvētā “Gods kalpot Rīgai” nokļuva opozīcijā. No līdzšinējā autoostas padomes sastāva amatus saglabās mazākuma akcionāru pārstāvji Andrejs Visockis un Sergejs Serdjukovs.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Superprofesionālis
Superprofesionālis

Pēc šomēnes Kannās, Francijā notikušā nekustamo īpašumu gadatirgus «MIPIM 2013» apmeklējuma amatu nāksies zaudēt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājam Uldim Jansonam, liecina LETA rīcībā esošā informācija. Neoficiāli zināms, ka Jansons nav piedalījies teju nevienā no izstādes norisēm. Pēc atgriešanās Rīgā viņš esot saslimis, bet tad uzrakstījis atlūgumu. To, ka Jansons iesniedzis atlūgumu, šorīt apstiprināja domes Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Laila Ivāna. Uz Kannām bija devies arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko (SC). Ušakovs norādīja, ka «Jansona rīcība un darba rezultāti pēdējās izstādes laikā Kannās ir nepārprotami neatbilstoši ieņemamajam amatam».… lasīt vēl »