Burovs būs ZZS un GKR apvienotā saraksta līderis Rīgas domes vēlēšanās

Partijas jau sākušas veidot sarakstus pašvaldību vēlēšanām, kas notiks tikai nākamā gada vasarā. Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) oficiāli apstiprinājusi, ka cīņā par Rīgas atslēgām saraksta līderis būs partijas “Gods kalpot Rīgai” (GKR) vadītājs Oļegs Burovs. ZZS, kas plaši pārstāvēta reģionos, cer, ka, apvienojot spēkus, šoreiz izdosies iegūt rīdzinieku uzticību, vēsta TV3.

Doma par kopīgu startu Rīgas domes vēlēšanās ZZS un partijai “Gods kalpot Rīgai” briedusi jau labu laiku. Par šādu plānu abi politiskie spēki vienojās pirms aptuveni gada.

Kā Saeimas ārpusfrakciju deputāts Oļegs Burovs parlamentā šobrīd palīdz nodrošināt vairākumu valdībai, un atšķirībā no ZZS viņam ir liela pieredze Rīgas domē, Burovs bijis arī galvaspilsētas mērs: “Mēs zinām, ko darīt. Mēs zinām, kā sakārtot Rīgu.”

ZZS, kā partiju apvienība, nekad nav bijusi pārstāvēta Rīgas domē. Politiskā spēka vadītājs Armands Krauze uzskata, ka, veidojot kopīgu sarakstu ar GKR un Burovu kā Rīgas mēra amata kandidātu, šajās vēlēšanās to izdosies mainīt.

Rīgas domes iepriekšējās vēlēšanās GKR saņēma nepilnus 8% balsu un ieguva piecas deputātu vietas. Bet ZZS nepārvarēja ievēlēšanai nepieciešamo piecu procentu barjeru – par to nobalsoja 4%.

Burovs rēķina, ka šajās vēlēšanās kopīgajam sarakstam būtu jāiegūst 10%.

Saraksta veidošana turpinās, tomēr noprotams, ka ar augstu numuru Rīgas domes vēlēšanās varētu startēt arī uzņēmējs un politiķis Guntis Belēvičs.

Miljonārs Belēvičs, kurš darbojas farmācijas nozarē, savulaik bija veselības ministrs. Taču viņam nācās atkāpties no amata pēc pieķeršanas melos par rindas apiešanu slimnīcā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

0 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments