Bordāns nolēmis nomainīt Tieslietu ministrijas valsts sekretāru

Raivis Kronbergs, foto Valsts kanceleja
Foto: Valsts kanceleja

Tuvākajā laikā tiks nomainīts Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretārs Raivis Kronbergs (attēlā), informēja tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Kronbergam turpmāk tiks uzticēti Patentu valdes vadītāja pienākumi, savukārt TM valsts sekretāra amatā plānots iecelt ilggadējo Valsts probācijas dienesta vadītāju Mihailu Papsujeviču.

Kronbergu kļūt par Patentu valdes direktoru esot uzrunājis Bordāns un viņš apstiprinājis gatavību mainīt amatu, bet Papsujevičs apstiprinājis gatavību kļūt par TM valsts sekretāru.

Bijušais Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis ir sācis darbu Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma birojā (EUIPO) Starptautiskās sadarbības direktora vietnieka amatā.

“Lai nodrošinātu Patentu valdes turpmāko darbu un attīstību, tā ir pelnījusi jaunu un tikpat spožu, radošu un zinošu vadītāju ar ilgstošu pieredzi civildienesta darbā. Kronbergs ir ļoti pieredzējis, talantīgs vadītājs un šī ir iespēja dot ieguldījumu ne tikai Patentu valdes attīstībā, bet arī apliecināt sevi starptautiskā līmenī,” izteicies Bordāns.

“Valsts kanceleja, lai nodrošinātu labu pārvaldību, civildienesta efektīvu uzdevumu izpildi un sabiedrības uzticību valsts pārvaldei, jau vairākus gadus mudina valsts pārvaldē aizvien aktīvāk ieviest amatpersonu rotāciju starp valsts pārvaldes iestādēm, ieskaitot, vadītāju rotāciju,” izmaiņas argumentē TM.

Tieslietu ministrijas vadībā būs arī citas izmaiņas – no 1.janvāra valsts sekretāra vietnieces tiesību politikas jautājumos amatā stāsies Anda Smiltēna, kura tieslietu sistēmā strādā kopš 2007.gada un kuras līdzšinējā darba pieredze saistās ar specializāciju administratīvajās un konstitucionālajās tiesībās, kā arī tiesību teorijā. Viņai ir tiesību zinātņu doktores grāds ar specializāciju tiesību teorijā un tiesību vēsturē, kā arī filozofijas zinātņu maģistres grāds. Pēdējos piecus gadus Smiltēna strādājusi Briselē kā TM padomniece Eiropas Savienībā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar