Bondaram ir jāatkāpjas no Saeimas Budžeta komisijas vadības, uzskata daļa «Attīstībai/Par!» biedru

Saeimas deputātam Mārtiņam Bondaram nelabvēlīgais Augstākās tiesas lēmums “Latvijas Krājbankas” civillietā izraisījis pamatīgas diskusijas partiju apvienības “Attīstībai/Par!” biedru vidū.

Kā Latvijas Televīzijai apstiprināja viena no “Kustības Par!” deputātēm, virkne partijas biedru uzskata, ka Bondaram turpmāk nevajadzētu vadīt Saeimas Budžeta komisiju. Tomēr viņš pats atkāpties negrasās, un tādēļ “Kustība Par!” pie apvienības biedriem vērsusies ar vēstuli.

“Bondars ir bijis finanšu sektora kapitālā remonta līderis Saeimā. Viņš ir nodrošinājis, ka Saeimā šis jautājums ir izdzīts cauri, visi šie saistītie likumprojekti rekordātros tempos. Es gribētu viņam dot iespēju turpināt šo darbu,” vēl pirms pusotras nedēļas teica “Kustības Par!” vadītājs Daniels Pavļuts.

To viņš darīja, atbildot uz jautājumu, vai frakcijas biedram no “Latvijas attīstībai”, deputātam Mārtiņam Bondaram, nevajadzētu pamest Saeimas Budžeta komisijas vadītāja amatu pēc tam, kad arī trešās instances tiesa atzinusi – arī Bondaram jāuzņemas atbildība par 2008. gadā izsniegtajiem kredītiem, kuru rezultātā “Latvijas Krājbanka” cieta 15 miljonus eiro lielus zaudējumus.

Tomēr šobrīd jau ir skaidrs, ka “Kustībā Par!” ir pietiekami liela pretestība pret Mārtiņu Bondaru kā Budžeta komisijas vadītāju arī turpmāk, un šajā pirmdienā partijas valde bija aicinājusi Bondaru uz sarunu, lai vēlreiz iztaujātu par “Krājbankas” lietu.

Bondars sarunu komentē izvairīgi. “Netikos vispār ar viņiem. Viņi uzdeva jautājumus, kā jau normāli šādos procesos kolēģi vēlējās zināt,” sacīja Bondars. “Kustības Par!” biedri secinājumus par sarunu ar Bondaru nesteidz paust.

“Mēs pagaidām vēl gribam to izrunāt iekšēji. Bet nu būs viens brīdis, kad droši vien būs jāiet ar lēmumiem publiski, bet tagad vēl ne,” paudis Saeimas deputāts (“Attīstībai/Par!”), apvienības Rīgas mēra kandidāts Mārtiņš Staķis. Savukārt apvienības Saeimas deputāte Marija Golubeva uzsvēra, ka pirms oficiāliem paziņojumiem vēlas pabeigt sarunu ar kolēģiem.

Pēc “Kustības Par!” biedres Ineses Voikas teiktā, diskusija gan vairs nav tikai mutiska. “Mēs savā pusē to izskatījām un uzrakstījām vēstuli “Latvijas attīstībai” kā partijai. Gaidām vēstuli un tālāk skatīsimies. Es uzskatu, ka šādā situācijā no atbildīgas politikas viedokļa komisijas vadība būtu jānodod kādam citam. Viens ir iestāties par jaunu politiku teorētiski, un tad ir šis gadījums vai kāds cits konkrēts gadījums, un tas prasa padziļinātas diskusijas, un es ļoti priecājos, ka tās notiek,” teica Voika.

Trešā apvienības partija – deputāta Andra Skrides vadītā “Izaugsme” savu viedokli Bondara jautājumā vēl nav formulējusi. “Par šo jautājumu lems valdes sēdē, kas ir gaidāma nākamnedēļ. Un pēc tam es varēšu jau sniegt savu viedokli,” norādīja Skride.

“Latvijas attīstībai” valdes loceklis Artūrs Toms Plešs “Kustības Par!” kolēģu viedoklim nepievienojas, tomēr noliedz, ka Bondara jautājums varētu apvienību sašķelt. “Mēs kā “Latvijas attīstībai” diskutēsim valdē par šo jautājumu, vienlaikus no savas puses – es neredzu apstākļus un situāciju, kāpēc Mārtiņam Bondaram būtu šajā brīdī jāatkāpjas,” pauda Plešs.

Un iemeslu atkāpties neredz arī pats Bondars. “Neesmu ne atbildīgs, ne vainīgs pie tā, kas noticis ar šiem diviem kredītiem. Var jau gribēt skandināvisku politiku, bet tad jābūt skandināviskām tiesām,” uzsvēra Bondars.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
zagšakovs
zagšakovs

nevajag zagšanas,shēmošanas līderi prom dzīt , jāprot vienam otru apjāt, jāt, izjāt, zagt galvenais laulības līgumu ligumīgi noformēt