Bijusī parlamentāriete Barča atbildīgā amatā rūpēsies par pensionāriem

Eiropas Parlamenta un Valsts prezidenta vēlēšanu laikā daudziem nepamanīts palicis fakts, ka 18. maijā bijusī Saeimas deputāte Aija Barča (ZZS) ievēlēta par Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) vadītāju un jau ar pilnu jaudu ir ķērusies pie pienākumu pildīšanas.

Šodien intervijā Latvijas Radio Latvijas Pensionāru federācijas vadītāja teica, ka sadarbība ar Saeimā ievēlētajām frakcijām būšot ļoti nopietna.

Par to liecinot fakts, ka federācijas kongresā nav piedalījies neviens politisko partiju pārstāvis. Vienīgi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) atsūtījusi apsveikumu savā vārdā.Intervija ar Latvijas pensionāru savienības vadītāju Aiju BarčuJānis Ramāns

Pašlaik vienīgi “Attīstībai/Par!” atsūtījuši savus priekšlikumus sadarbībai ar federāciju. Pārējās partijas Barča plāno uzrunāt. “Diezin vai ar tik lielu organizāciju negribēs sadarboties,” viņa piebilda.

Jautāta, vai sadarbību neietekmēs tas, ka Barča pārstāvēja Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS), kas tagad ir opozīcijā, federācijas vadītāja atbildēja noraidoši.

Viņa paskaidroja, ka, pēc federācijas statūtiem, apturējusi darbību ZZS ietilpstošajā “Liepājas partijā”. Tajā pašā laikā Barča uzskata, ka sākums būs “diezgan interesants”.

Jaunā Pensionāru federācijas vadītāja uzskata, ka ir ļoti nozīmīgi risināt jautājumu par mazajām pensijām. Viens variants esot neapliekamais minimums. Tas gan nestrādās gadījumos, kad cilvēkam ir maza pensija, bet liels darba stāžs. Barča plāno meklēt risinājumu arī šim gadījumam.

Viņa uzskata, ka vajadzētu atgriezties pie pensiju indeksēšanas divreiz gadā – aprīlī un oktobrī.

Barča plāno sadarboties ar uzņēmējiem un citām organizācijām, lai dabūtu naudu federācijas attīstībai. Viņa plāno vairāk sadarboties ar Eiropas pensionāru organizācijām, kas iepriekš nav darīts. Tāpat par nozīmīgu Barča uzskata sadarbību ar organizācijām, kas pārstāv cilvēkus ar invaliditāti, piemēram, “Sustento”.

Barčai kongresā noteikti deviņi ar pensiju palielināšanu, indeksāciju un citiem jautājumiem saistīti uzdevumi. Viņai jāizdomā rīcības plāns un tas jāprezentē valdei. Pirmās diskusijas plānotas jau 10. jūnijā valdes sēdē. Par pirmo labo darbu Barča uzskata Senioru sadarbības grupu Saeimā, kuru vada Andrejs Klementjevs (“Saskaņa”).

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
why stay at home?
why stay at home?

skolotājai Aija Barčai 26.10. būs 70.gadi. A. Barča ir bijusi Saeimas deputāte piecos tās sasaukumos, Liepājas partijas biedre, tādējādi pārstāv Zaļo un Zemnieku savienību. Kopš 2019. gada 18.05 Latvijas Pensionāru federācijas vadītāja. A. Barča ir beigusi Liepājas Pedagoģisko institūtu, augstskolu “Attīstība”, bet 2005. gadā ieguvusi maģistra grādu sociālajā darbā Liepājas Pedagoģijas akadēmijā. Politikā iesaistījusies jau 1993. gadā, kad nesekmīgi kandidēja 5. Saeimas vēlēšanās no “Zaļā saraksta”. Mainījusi politisko piederību un 1997. gadā piedalījusies Liepājas domes vēlēšanās jau kā LSDSP biedre un kļuvusi par domes deputāti mandātu nolikuša kolēģa vietā. 1998. gadā pirmo reizi kļuva par parlamenta deputāti – tika ievēlēta… lasīt vēl »

Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

Atvainojos, bet Barča, tas ir segvārds koka klucim Konstantīnam!