Bijušais ministrs Pavļuts – viens no Viņķeles “jaunajiem, politikā nebijušajiem cilvēkiem”?

Dainels Pavļuts

Pavisam nesen Saeimas deputāte Ilze Viņķele – viena no partiju “Vienotība” pametušo politiķu piecinieka, intervijā LTV stāstīja par nodomu dibināt jaunu politisku spēku.

Kā vienu no argumentiem politiķe minēja jaunas paaudzes nepieciešamība varas gaiteņos. “Ir jauna, politikā nebijušu cilvēku grupa, kuriem ir plašs pasaules redzējums un pieredze, ar liberāldemokrātiskiem uzskatiem,” Viņķele stāstīja par cilvēkiem, ar kuriem varētu sadarboties, veidojot jaunu politisko spēku.

Tostarp pirmdien plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka jaunā politiskajā kustībā kopā ar bijušo ekonomikas ministru Danielu Pavļutu iesaistīsies arī politikas analītiķe Marija Golubeva un uzņēmējs Mārtiņš Staķis.

Pavļuts apstiprinājis, ka jaunās politiskās kustības izveide ir saistīta arī ar pieciem no “Vienotības” aizgājušajiem Saeimas deputātiem. “Jā, tas jau ir diezgan noprotams visiem, kas daudz maz ir sekojuši plašsaziņas līdzekļiem, ka tās ir saistītas lietas,” teica Pavļuts.

Par jaunas sabiedriskās un politiskās kustības izveidi informēs pasākumā trešdien, 26.jūlijā. Pasākuma laikā tiks publiskots kustības vērtību manifests, kuru parakstījuši vairāki desmiti aktīvu Latvijas pilsoņu, un kas kļūšot par pamatu jaunas politiskas organizācijas programmai.

Bijušais ekonomikas ministrs sīkāk par saviem un politiskās kustības mērķiem pagaidām nevēlas runāt, norādot, ka to varēs noskaidrot trešdien, kad būs iespēja satikt kustībā iesaistītos cilvēkus. “Trešdien būs redzami pirmie parakstītāji un varēs secināt, kas ir politiskie un vērtību uzstādījumi,” viņš skaidro.

 

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kalašnikovs
kalašnikovs

Pauļukam jau spārniņi sak dīgt!