Balsu pirkšanā apsūdzēto apstrādā, lai tiesā neminētu Zaķi un “Vienotību”

kurš pirka balsis Zaķim

Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanā apsūdzētais Rožupes pagasta iedzīvotājs Fjodors Martinovs prokuratūrai sniedzis pašrocīgi rakstītu liecību par to, ka viņš ticis ietekmēts, lai tiesā neminētu Saeimas deputātu Dzintaru Zaķi un partiju Vienotība, kuru labā viņš uzpircis vēlētāju balsis, turklāt ietekmētājus viņš uzskatījis par policijas darbiniekiem. Portāls Pietiek.com publiskojis Martinova krieviski ar roku rakstīto liecību.

Šā gada jūlija sākumā Latgales tiesas apgabala prokuratūra uzrādīja apsūdzību diviem vīriešiem par balsu pirkšanu partijas Saskaņa labā 12. Saeimas vēlēšanās, un viens no šiem vīriešiem bija Rožupes pagastā Līvānu novada dzīvojošais Martinovs.

Martinovs tika apsūdzēts par to, ka viņš pēc kāda Anatolija Sproges piedāvājuma piekritis noorganizēt personas, kas par naudu vai spirtu būtu ar mieru nobalsot vēlēšanās par Saskaņu un ievilkt plusu Andrejam Elksniņam.

Martinovs tad arī spējis “noorganizēt” četrus cilvēkus, un Sproge pēc nobalsošanas katram no viņiem samaksājis desmit eiro, bet pēc tam piegādājis vēl arī litru tīra spirta.

Taču tagad Pietiek rīcībā nonākusi Martinova pašrocīgi rakstīta liecība prokuratūrai, kas datēta ar laiku jau pēc apsūdzības uzrādīšanas – šā gada 31. jūliju un kurā Martinovs apliecina, ka dažās apsūdzības vietās minētie “apstākļi neatbilst īstenībai”.

Patiesībā Sproge (Martinovs viņu dēvē “Sprogis”) esot devis uzdevumu balsot par 4. – Vienotības sarakstu un plusiņu likt pie Zaķa uzvārda, turklāt “nebijis priecīgs”, kad pēc sarunāto balsotāju pārpalikušo biļetenu aplūkošanas kļuvis skaidrs, ka kāds no viņiem tomēr nav nobalsojis par Vienotību.

Taču interesantākais, kā izriet no Martinova liecības, noticis pēcāk – šā gada vasarā, pie viņa atbraukuši “pazīstami cilvēki, ko viņš uztvēris kā policistus”: viņi aizbraukuši pie viņa mājās, atņēmuši apsūdzības rakstu, iedevuši 50 eiro un pieprasījuši, lai viņš tiesā liecinātu, ka balsis pircis par labu Saskaņai, un noklusētu par Zaķi.

Avots: Pietiek.com

Seko mūsu lapai Facebook un Twitter
Vēlies kaut ko papildināt? Dalies raksta komentāros.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar