“Attīstībai/Par!” vēlēšanu sarakstu līderi būs Golubeva, Pabriks, Plešs, Eklons un Pūce

Attīstībai Par
Foto: Twitter

Partiju apvienības “Attīstībai/Par!” (AP) Saeimas vēlēšanu sarakstu līderi būs Saeimas Eiropas lietu komisijas vadītāja Marija Golubeva, aizsardzības ministrs Artis Pabriks, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, iekšlietu ministrs Kristaps Eklons un Saeimas frakcijas “Attīstībai/Par!” (AP) vadītājs Juris Pūce.

RĪGAS vēlēšanu apgabala sarakstā iekļauti 39 kandidāti, un saraksta līdere būs bijusī iekšlietu ministre, partijas “Kustība par!” valdes locekle Golubeva, savukārt ar otro numuru šajā sarakstā startēs veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Tāpat RĪGAS sarakstā iekļauta arī Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vadītāja Vita Anda Tērauda, Iekšlietu ministrijas (IeM) Parlamentārais sekretārs Mārtiņš Šteins, partijas “Kustība par!” izpilddirektors un valdes loceklis Miks Celmiņš, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas apkarošanas komitejas priekšsēdētājas vietniece Laima Geikina, veselības ministra biroja vadītāja Vladislava Marāne, biedrības “Papardes zieds” padomes locekle Linda Curika, Latvijas Kosmosa industrijas asociācijas prezidents Pauls Irbins, Rīgas Dzemdību nama valdes locekle Santa Ločmele, Latvijas Radiologu asociācijas prezidente Maija Radziņa, Saeimas deputāte Krista Baumane, gastroenterologs Anatolijs Danilāns un citi.

VIDZEMES sarakstā partiju apvienības līderis būs aizsardzības ministrs Pabriks, ar otro numuru kandidēs Valsts prezidenta padomniece Ieva Ilvesa, bet ar trešo – Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītājs, kardiologs Andris Skride.

Tāpat sarakstā kandidēs Saeimas deputāte Evija Papule, Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis un citi.

ZEMGALES apgabala saraksta priekšgalā būs vides, aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Plešs, savukārt ar otro kārtas numuru startēs Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

Tikmēr KURZEMES vēlēšanu apgabalā līderis būs iekšlietu ministrs Eklons. Ar otro numuru startēs Liepājas domes opozīcijas deputāte Dace Bluķe un ar trešo – žurnālists un mediju pētnieks Ainārs Dimants.

Savukārt LATGALES vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru būs AP frakcijas vadītājs Pūce. Ar otro numuru startēs Daugavpils domes deputāts Jānis Lāčplēsis, bet ar trešo – Saeimas deputāte Janīna Kursīte.

Savu Ministru prezidenta amata kandidātu partiju apvienība sola nosaukt augusta sākumā. 

Par galveno prioritāti apvienība izvirza drošību, teikts AP izplatītajā paziņojumā pēc šodien notikušās priekšvēlēšanu konferences “Droši kopā!”. Kā prioritātes izceltas – pretgaisa aizsardzība, valsts aizsardzības dienests, aizsardzības ražotnes un uzņēmumi Latvijā, efektīva civilā aizsardzība, krīzes vadības centrs valdībā, iekšējās drošības akadēmija, pretkorupcijas pasākumi un pienācīgi nodrošināti dienesti.

Svarīga loma AP 14. Saeimas priekšvēlēšanu programmā ieņem arī enerģētiskā drošība. “Trijos gados uzbūvēsim 1000 megavatus vēja, saules, koksnes un zemes enerģijas jaudas, kas aizstās gāzi un naftu,” sola AP.

14. Saeimas vēlēšanas paredzētas šī gada oktobra sākumā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


11
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ērce
ērce

Es par šiem čaļiem nebalsošu. Balsošu par latviskāko partiju.

veselības ministrs Daniēls
veselības ministrs Daniēls

Patriks- vienīgais normālais pipars tajā barā. Bet viņš ir pilnīgi nepareizā partijā. Skumji.

Gada glezna
Gada glezna

Pūce neprata ne kārtīgi lasīt, ne rakstīt, bet tas viņai netraucēja sev rakstīt apsveikuma vēstules.

Šie “politiķi” nepazīst drēbi, bet sili pazīst gan.

Lai cik īsa ir tautas atmiņa, taču vismaz COVID brīnumus tauta spēj atcerēties.

Sulainis
Sulainis

Banketu pēc pasākuma pārī ar Arti Pabriku apmeklēja Grēta Tūnberga no ANO.

Vēlētājs
Vēlētājs

Par šitiem tak nekādā gadījumā nedrīkst balsot! Tā jau šito valdīšanas laikā valstij tik lieli parādi kā vēl nekad un cenas arī visam aug tā kā nekad, un tieši šitie ar vienotību priekšgalā ir pieņēmuši lēmumus lai tā būtu. Lai arī tas ir ļoti nepareizi, bet es ceru, ka līdz rudenim cenas visam būs tādas, ka pat vienotības vēlētāji sāks domāt uz vēlēšanām. Savādāk tāda sajūta, ka vienotības vēlētājiem vienotība var kaut vai pieņemt likumu un izsist logus, bet vēlēšanās viņi vienalga novēlēs par vienotību.

Vēlētāja
Vēlētāja

Valdošā kliķe var nolikt kluci uz nabadzīgās valsteles iedzīvotăjiem , un būs , kas par šiem skries un balsos !

Dr. Aikāsāp
Dr. Aikāsāp

Viņi ir sevi kompromitējuši ar noziedzīgo darbību veselības iznīcināšanas frontē! COVID vakcīnu neiepirkšana, tad dārgu neatbilstošu aizsarglīdzekļu iepirkšana, nenormāla vakcīnu daudzuma iepirkšana un par kukuli atdošana Nigērijai. Vēža slimnieku nonāvēšana neiepērkot modernos medikamentus. Haoss slimnīcās, to valdes, kur valdes locekļi var atļauties neko nedarīt un strādāt vairāku uzņēmumu valdēs vienlaikus. Cirks ar vakcinācijas centru, kur neviena profesionāļa. Rezultāts – sākam vēl vairāk atpalikt, cieš pacienti, milzīgas rindas utt. Vai tiešām ir Latvieši ir pašnāvnieki, kas tādus …. atbalstīs?

izdevusies valsts
izdevusies valsts

Rīgā latviešu oficiāli ir 47 %. Tā, ka cerību vairs nav

benijs hils
benijs hils

Kapēc mana dubultniece voika nebūs lokomotīve?

bondars
bondars

Kādus ta kalnus maskavietis eklons kā iekšlietu ministrs jau sagāzis? Tjip baigi smukais?

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Labs projekts. Vienotības startaps. Latento geju un lesbiešu procents latviski runājošo vidū ir ap 50, tāpēc projekts ar lielu potenciālu