Atšķirībā no Igaunijas ministra, kurš šonedēļ demisionēja īres līguma dēļ, Kariņš atkāpties nedomā

Par demisiju šonedēļ paziņoja Igaunijas tieslietu ministrs Kalle Lānets. Atkāpšanās iemesls ir tā dēvētais īres skandāls un iespējamais politiskais spiediens uz ģenerālprokuroru. 

Laikraksts “Eesti Ekspress” pagājušajā nedēļā vēstīja, ka Lānets tieslietu un aizsardzības ministra pilnvaru laikā no sava pieaugušā padēla īrējis dzīvokli galvaspilsētā Tallinā.

No valsts līdzekļiem kopumā samaksāti 12 000 eiro, un Centrālā kriminālpolicija uzsākusi izmeklēšanu par iespējamo pretkorupcijas likuma pārkāpumu. Tajā ir norma, ka amatpersonai ir aizliegts pieņemt lēmumus attiecībās ar saistītu personu, un šajā kategorijā ietilpst arī sievas dēls.

Iepriekš rezonansi sabiedrībā radīja ģenerālprokurora izteikumi, ka pret viņu izdarīts spiediens, lai viņš atstātu amatu. Lānets arī parakstījis rīkojumu par dienesta pārbaudi prokuratūrā un pēdējā gada laikā pieņemto lēmumu analīzi.

Kariņš atkāpties negrasās

Atšķirībā no Igaunijas tieslietu ministra, Latvijas ārlietu ministrs, bijušais Ministru prezidents, negrasījās atkāpties ne tad, kad valsts naudas iespaidīgi tēriņi viņa lidojumiem ar avio specreisiem uz vietām, uz kurām viegli aizlidot ar regulārās satiksmes lidmašīnām, nonāca atklātībā, ne arī tagad, kad Ģenerālprokuratūra ierosinājusi krimināllietu par bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa izšķērdību komandējumos izmantotajos avioreisos, kas valstij izmaksāja vairāk nekā 600 tūkstošus eiro un nodevusi to izmeklēšanai KNAB (Par Kariņa speciālajiem avioreisiem sākts kriminālprocess – Puaro.lv).

Demisijas paziņojuma vietā Krišjānis Kariņš piektdien nāca klajā ar paziņojumu, ka 22 gadus būdams politikā “vienmēr strādājis valsts un sabiedrības labā” un paļaujas uz tiesībsargājošo iestāžu darbu un vērtējumu.

K. Kariņš savos izteikumos kā labo piemēru bieži piesauc ziemeļvalstis. Ziemeļvalstīs būtu pašsaprotami, ka ministrs atkāpjas, kad ir uzsākts kriminālprocess par viņa tēriņiem.

Kā zināms, bijušais premjers Krišjānis Kariņš (JV) speciālos avioreisus jeb tā sauktās “privātās lidmašīnas” pēdējo trīs gadu laikā ir izmantojis 18 ārvalstu braucieniem. Par 32 lidojumiem no valsts budžeta samaksāti vairāk nekā 600 tūkstoši eiro.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kaža
Kaža

Kariņa rūpes par labklājību.Pie 2,3 kārtīgā cenu pieauguma labklājība 2,3 reizes nokritās.Tādas nu ir Kariņa-Levita rūpes par latviešu labklājibu pretēji rūpēm par savas labklājības gigantisko augumu.

Kalašnikovs
Kalašnikovs

Uz jenkiju gnīda brukt negrasās!

Stienis
Stienis

Kariņam sieva neļauj :) :) :)

Spogulis
Spogulis

Vīņam negods un kauns pie dibena pilipuši un uz ģīmja augstprātības un varaskāres zīmogs.

Pilna
Pilna

Igaunijā, atšķiķirībā no padomju pārvaldītas Latvijas, ir kaut kādas mrāles normas – mums ir sava vienītības nacionālpatriotiskšas sakanos pilnīgākā pro.

Skolotājs
Skolotājs

Pārbaudi ortogrāfiju, citādi es tevi likšu kaktā!

Foto
Foto

Pēc skata var redzēt , ka muļķītis ! Piedosim slimniekam , jo viņš nezina , ko dara !

Pretīblis Ciestnevaris
Pretīblis Ciestnevaris

Un cikreiz muļķīši ir tie pampareļi latvieteļi kas to kroplēnu ievēlēja?
Pajolēnu tautele. Īblēni.
Varētu reiz nosprāgt un izbeigt šitās mokas.

Jeblonskis
Jeblonskis

Par ko balsoja tavi radinieki?