ASV Valsts departaments ļoti kritisks par situāciju Latvijā

ASV Valsts departaments kritisks - korupcija

ASV Valsts departaments publiskojis ziņojumu par cilvēktiesību situāciju pasaulē. 

 

Lai arī ziņojumam, kurš sastādīts balstoties uz ASV diplomātu ziņojumiem nav juridiska spēka un tajā publicētā kritika nenozīmē sankciju ieviešanu vai militārās palīdzības samazināšanu, tas ir nopietns indikators ASV redzējumam par stāvokli konkrētās valstīs.

 

Sadaļā par Latviju teikts, ka pērn pati lielākā problēma valstī bijusi korupcija.

.

Citu vidū minētas arī tādas problēmas kā ieslodzīto personu cilvēktiesību pārkāpumi, sliktie sadzīves apstākļi cietumos, ilgie tiesu procesi, kā arī akcentēta neatrisinātā problēma ar ebreju īpašumu atgriešanu.

 

Vērsta uzmanība arī uz to, ka nepilsoņiem ir liegtas tiesības piedalīties vēlēšanās un norādīts uz pārāk lēnu naturalizācijas procesu.

.

Akcentēti arī tādi momenti kā vardarbība pret sievietēm, antisemītisma izpausmes, cilvēku tirdzniecība un seksuālo minoritāšu diskriminācija.

 

Ziņojumā izteikta kritika arī Krievijai un Ķīnai par cilvēktiesību pārkāpumiem, Ziemeļkorejai un Irānai, kur tiek spīdzināti un nogalināti cilvēki, kā arī Turcijai par preses brīvības ierobežošanu.

.

.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Edgars
Edgars

Ne vārda par labklājību – laikam tikai pieminētie jautājumi interesē amerikāņus!

Andris
Andris

Manipulācija tracināšanai. Skaļš virsraksts, bet atbilstoša paskaidrojošā teksta nav. Nav pat saites uz attiecīgo ziņojumu.