Artūrs Toms Plešs apstiprināts VARAM ministra amatā

Artūrs Toms Plešs
VARAM ministrs Artūrs Toms Plešs (A/PAR)

Saeima par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru šodien apstiprināja partiju apvienības “Attīstībai/Par!” frakcijas priekšsēdētāja vietnieku, 13. Saeimas deputātu Artūru Tomu Plešu, kurš līdz šim bijis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs.

Par Pleša kandidatūru balsoja 61 deputāti, pret bija – 14, atturējās viens deputāts.

Plešs iepriekš ieņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārā sekretāra amatu un arī vadīja Saeimā Administratīvi teritoriālās reformas komisiju.

Atbalstu  Pleša kandidatūrai ministra amatā iepriekš izteikušas visas valdību veidojošās partijas.

Premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) uzrunā parlamentam norādīja, ka Plešs ir gatavs pildīt savus pienākumus un viņam ir arī sava vīzija par darāmajiem darbiem.

Plešs uzrunā Saeimā norādīja, ka kļūs par pirmo ministru, kurš ir dzimis pēc Latvijas neatkarības atgūšanas.

Viņš atzina, ka viņam nav desmitiem gadu pieredzes valsts pārvaldē, tomēr ir gatavs smagi strādāt, lai nodrošinātu jaudīgu izaugsmi visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Plešs klāstīja, ka viņa prioritātes būs novadu reformas ieviešana, apgriezienu uzņemšana, lai padarītu Latviju par zaļāku un digitālu ekonomiku, un arī kopējā darba atbalstīšana cīņā ar Covid-19.

Viņš minēja, ka Latvijai jākļūst par klimatneitrālu, zaļu un digitālu valsti, tā ir iespēja transformēt ekonomiku, attīstoties, neatstājot aiz sevis atkritumu jūru, un “mums pašiem jābūt lepniem, kā paši saimniekojam savā sētā”.

Plešs arī sacīja, ka ir komandas spēlētājs, kurš septiņas reizes nomēra, pirms nogriež, viņš uzticas zinātnei un ekspertiem, atvērts komunikācijai, prot sarunāties un arī sadzirdēt.

Savukārt opozīcijā esošās “Saskaņas” pārstāvis Valērijs Agešins debatēs norādīja, ka par ministru  “Attīstībai/Par!” virzītu Danielu Pavļutu, taču tad Saeimas frakcija zaudētu vadītāju.

“Saskaņa” nevēlas un nevar atbalstīt “valdības haotisku un histērisku darbību” un “hameleona rotaļas parlamentā”, paziņoja Agešins.

Opozīcijas deputāti savukārt kritizēja novadu reformu un pārmeta Plešam, ka viņš neiesaistās debatēs un neaizstāv savu vīziju.

Vairāk par jauniecelto VARAM ministru Artūru Tomu Plešu var uzzināt Puaro.lv sadaļā “Who is Who”.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā? Kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs tagad un turpmāk uzziniet jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Niknais
Niknais

Hi, hi, un jūs, pagastveči, tiešām pacietīsiet šito bērneli? Vai arī iedzīsiet stūrī, iegrūdīsiet kādu mantiņu un ārā laidīsiet tikai tad, kad būs kādam jāatrāda, ka tāds ir?

vienā vārdā
vienā vārdā

Vājprāts!

Milda
Milda

Viņa biroja vadītãjs būšot Jaunups , partijas melnăs kases pārzinis !

šņabuks
šņabuks

.. un bērnu rīti var sākties…. ballīte!