Armands Puče. Lidojumus nomaina aploksnes. Nu, un?

Vienotība

“Jaunās Vienotības” aploksnes ir viena no skaistākajām pieturzīmēm, ja runājam par politisko procesu un atbildību. Esot pie varas piecpadsmit garus gadus un praktiski veidojot visu, kas Latvijas valsti šobrīd raksturo kā tautsaimniecības brālīti/trusīti – salīdzinājums, piemēram, ar tīģeri vai lauvu te nevietā – jebkurš šāda lieluma nesmukums var satricināt partijas klavieres ar tālejošām sekām. Un tomēr pārvaicāsim – vai tiešām var?

Deva vai nedeva naudu aploksnē, maksāja vai nemaksāja nodokļus – tam nav nekāda nozīme. Svarīgs ir apstāklis, ka par to runā “Jaunās Vienotības” ilgadējs partijas biedrs. Kāpēc viņš neko neteica agrāk? Vai viņam ir kādi pierādījumi? Iespējams, cilvēks vienkārši gaidīja, ka arī uz viņa galda tiks nolikta kotlete un, kad tas tomēr nenotika – cēlās kājās…

Sašutums no partijas elites, ka tā tiek grauta partijas reputācija, ir godīgs, jo patiešām – šādas apsūdzības neizskatās pēc sniegpulkstenīšiem no sirds. Tajā pašā laikā – ja viens no partijas tik nesmuki stāsta un visi pārējie saka, ka tā nav taisnība, tad – kāds taču melo, vai ne? Ja melo vecbiedrs, tad viņu ir jāved uz tiesu vai jāliek pie kauna staba. Ja melo partija, tad “Jaunajai vienotībai” ir jāpazūd no sabiedriski politiskās dienas kārtības.

Vēstulē, ko pagājušā gada decembrī no trauksmes cēlāja saņēma Valsts ieņēmuma dienests, neesot bijusi “norādīta konkrēta pārkāpuma informācija”. Tad jāvaicā – ko tagad mēģinās izmeklēt KNAB, kas it kā svaigi pieslēdzies? To pašu nekonkrētību? Un, ja KNAB tagad šo izmeklēs un atklās – ko tas stāstīs par VID izmeklējumiem? Bet, ja KNAB pateiks to pašu, ko pateica VID – ko tas vēstīs par tiesību sargājošo institūtiem kopumā? Koordināciju taču neviens nav atcēlis. Tāpat kā nav atcelta nesakarīga valsts līdzekļu šķērdēšana. Bet, pēc prāta tagad tā sanāk – ka KNAB pieslēdzas, lai kaut ko nesakarīgi skenētu. Jūs, ko – neticat VID atzinumiem? Vai tomēr – tieši tā arī izskatās “Jaunās Vienotības” ieviestais valsts pārvaldes modelis. Visos līmeņos! Atbildības imitācija iet kopā ar uzdoto darbu pantomīmu. Ķermeņa kustības ir nosacītas – vairojot iztēli.

Nu, labi – pieņemsim, ka “Jaunā Vienotība” ir sašutusi par šo publisko, viņuprāt, apmelošanu. Bet – kāpēc viņi nav sašutuši par Finanšu nozares kapitālo remontu, par ko atklāti smejas un nopūšas ASV vēstnieks Latvijā? Viņš arī kādu apmelo? Kāpēc partija nav sašutusi par to, ka cilvēks, kas šos kapitālos mēslus savārīja, tagad ir iekārtojies ļoti labā apmaksātā darbā valsts kapitālsabiedrībā? Kāpēc “Jaunās vienotības” ministri nav sašutuši par to, ka tiek dibināta ar premjeres svētību tematiskā komiteja par “Rail Baltica” projekta jautājumiem, lai gan šāda komiteja jau bija izveidota agrāk? Un, kas no tās pirmās reizes sanāca – Kariņa vadībā?

Vai “Jaunajai vienotībai” nav kauns, ka 2024. gada janvārī valdība apstiprina Valsts civilās aizsardzības plāna atjaunoto redakciju, bet 2024. gada 6. martā Valsts kontrole uzraksta ziņojumu, ka – Civilās aizsardzības sistēma būs jāpārbūvē? Paliekot tupat pie Valsts kontroles – ja viņi veido ziņojumu par bēdīgi slavenajiem lidojumiem, bet Valsts kanceleja tagad šo ziņojumu apstrīd, tad kāpēc nav vadošās partijas sašutums par birokrātijas bumbulēšanu? Tad ir jāsit kāds Valsts kontrolē, vai – kāds, kas strādā Valsts kancelejā. Jo nevar taču tā būt, ka Valsts kontrole strādā savā nodabā, atslābuši. Var? Tad kāpēc tas tiek pieļauts? Un, ja šo lidojumu pārskata audits aizņem tik garus mēnešu – no pirmajām salnām novembrī, līdz pirmajiem atkušņiem martā, jums neliekas, ka kāds te vienkārši nodarbojas ar sabotāžu?

Ja Tieslietu ministre no “Jaunās vienotības” par kaut ko ir sašutusi aplokšņu algu gadījumā, kāpēc viņa nav sašutusi par gadījumiem, kad valsts amatpersonas var mierīgi nenodeklarēt 300 000 eiro, ko iemet kādā darījumā starp privātajiem uzņēmējiem? Kāpēc nedzird sašutumu par VID bijušo darbinieku, kas dažus gadus pēc atvaļināšanās no dienesta, deklarācijā uzrādītos piecus stabus, pārvērtis lielā citronkokā – kas vairs nav jādeklarē… Kāpēc Tieslietu ministre nav sašutusi, ka Zvērinātie revidenti netiek galā ar uzdevumu, lai atklātu negodīgos uzņēmējus, kas sadarbojas ar Krievijas fašistiem? Šo kārtību speciāli ieviesa tādu, lai revidentus varētu izmantot, uzpirkt, piekukuļot, vai – tā gadījās… Kur sašutums?

Un, ja valsts no baznīcas mums ir šķirtas, tad kāpēc nav šķirts no katoļu baznīcas valsts budžets? No tā ik gadus nezin kāpēc nodod debesīs braucējiem simtiem tūkstošus eiro, lai notiktu vienas reliģiskas grupas rituālais pasākums. Vai tas nozīmē, ka man neatteiks no budžeta, ja es iekopšu savu svētvietu – uz pāris laukakmeņiem? Kur apsteidzošais JV sašutums par gaidāmo “Indexo” banku, kur viens no akcionāriem ir gadiem pildījis krievu oligarhu lūgumus – pat atradies ar viņiem kopā vienās kompānijās? Kur sašutums par “Latvijas gāze” padomi, kas pilna ar Krievijas noziedzīgā režīma sulaiņiem, bet – kas joprojām var brīvi strādāt kapitālismā un, šeit iegūto naudu, izmantot nogalināšanas operācijās Ukrainā?

Kur “Jaunās Vienotības” vadošā sastāva sašutums par viņu pašu iedibinātajām padomēm – vai tās slimnīcas, augstskolas vai valsts zaru būdas? Vai tad joprojām nepielec, ka visas šīs izdomātās institūcijas ir gluži vienkārši liekēži – bez tām var iztikt! Kur JV sašutums par darba spēka nodokļu nekonkurētspēju, ja salīdzinām ar Lietuvu un Igauniju? Kur sašutums par tiesu procesiem, kas velkas gadiem, kur sašutums par Finanšu ministrijas attiecīgo departamentu nespēju uzraudzīt pašvaldību finanses – jo ir tādi darbinieki, kam tas ir jādara pēc amata apraksta. Tas ir “Jaunās vienotības” ieviestais cinisms, ka “viņi dejoja vienu vasaru”, a – kas pēc tam, kas pēc tam… Nekas. Dejo citu vasaru. Un tā uz priekšu.

Ja nekas nenotiks ar aplokšņu skandālu – tādā ziņā, ka partijai neko nepiešūs – sabiedrībai jau arī būs vienalga. Tāpat kā tai būs vienalga, ja atklāsies, ka tomēr noziegums ir noticis. Nu, un?

“Jaunās Vienotības” gadījumā pat neder teiciens – nāks lielāki sūdi, šitie aizmirsīsies… Jo sūdu lielums viņu gadījumā ir tikai skaitlis, ko vienmēr segs nevis ar kādu atbildīgo, kas nav padarījis darbu, bet – ar valsts budžetu, kas partijai pieejams neierobežoti. Jau gadiem…

No LA.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Signe
Signe

Lai KNAB uzliek uz melu detektora Siliņu, Kariņu, Kamparu, Ašeredanu, vius JV deputātus, īpaši Jantoni un pajautā par skaidro naudu aploksnēs 500 EUR banknotēs.

Kaut gan KNAB paši raustās no melu detektora kā no traka suņa.

Atlikt
Atlikt

KNAB atrodas Vienotības bandas premjeres Siliņas pārraudzībā , pārbaudes rezultāts ir skaidrs par aplokšņu algām , Kariņa lidojumiem !

krokodils
krokodils

Var jau lidot arī uz aploksnēm, ja tās pietiekami lielas.

Experts
Experts

Ja prezidents nebūtu no Vienotības bandas , viņš būtu gudrāks un atlaistu šo sapuvušo Saeimu lai atgūtu Tautas uzticību .

Viens vēlētājs
Viens vēlētājs

Esmu pārliecināts, ka JV maksāja aploksnēs. Taču tam ir vajadzīgi pierādījumi. Tagad ir vārds pret vārdu. Lai met akmeni tas, kurš nekad, nu nekad nav ne samaksājis kādam aploksnē, ne arī saņēmis samaksu aploksnē. Visi jau esam no vienas sabiedrības un visiem ir viena morāle un viens liekulības gēns, tikai ar mazām niansē. Runājam vienu, daram …. . Kāpēc tad nepajautā tiem, kuri vēlēja par JV? Kāda viņu atbildīb? Klusums. Tā kā turpinot vēlēt kā līdz šim, nekas jau arī nemainīsies.

Experts
Experts

Kamparam pieslēdzat elektrošokeri pie pautiem , uzreiz pateiks , ka pat Kariņš nesmādēja aploksnītes !