Ameriks izstājas no paša dibinātās partijas “Gods kalpot Rīgai”

Andris AMERIKS

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andris Ameriks nolēmis izstāties no partijas “Gods kalpot Rīgai”, ko pats savulaik veidojis, pametot politiku vismaz līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām, kas plānotas 2026. gada rudenī.

Kā izteicās eiroparlamentārietis, viņš vairāk nekā 30 gadus bijis politikā – divas reizes ticis ievēlēts Saeimā, piecas reizes Rīgas domē, bet patlaban pilda EP deputāta pienākumus.

“Ir pagājuši vairāk nekā 30 gadi. Gribu paskatīties uz politiku no malas.

Ja man šķitīs, ka es bez tās nevaru, iespējams, skatīšos uz Saeimas vēlēšanām, bet pagaidām gribu paņemt pauzi un būt par parastu Latvijas pilsoni,” teica Ameriks.

Ameriks jau iepriekš bija paziņojis, ka šovasar nekandidēs EP vēlēšanās.

Jautāts, vai viņš neplāno startēt 2025.gada Latvijas pašvaldību vēlēšanās, Ameriks apliecināja, ka viņš arī tajās nedomā piedalīties. Pēc viņa paustā, arī starts Saeimas vēlēšanās pagaidām ir tikai varbūtība.

Kā zināms, Ameriks tika ievēlēts EP 2019.gada maijā no partijas “Saskaņa” saraksta. Iepriekš viņš ilgus gadus bija Rīgas domes vicemērs.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ruksisi
ruksisi

Ameriks un gods neiet kopā.

VVC
VVC

Gribu atstāt aiz muguras sastrādātos sūdus, korupciju, un izskatīties sabiedrībā kā jauns, tīrs politisks spēks

desa
desa

Tad jau pārkvalificēsies par šuvēju sievas uzņēmumā, kam maizes darbs pašvaldību iestāžu- skoluapkalpošanu ar formām utt. Pašval;dību bizness parastais, gam jau biezākais maizītei pietiks

Наглая сука
Наглая сука

Скатерьтю дорожка, товарищ!

Zvaigzne
Zvaigzne

Šo veiksmīgo cilvēku! 30 gadus politikā tikai uz kroņa mēbelēm, bet spējis tik labi sapelnīt, tik veiksmīgi ieguldījis! Tie Latvijas uzņēmēji 24/7 sitās kā pliki pa nātrēm, a te viens politiķis, kurš diendienā par to Rīgu un Latviju rūpi tur, izrādās tik veiksmīgi prot arī biznesā nopelnīt. Nu fenomenāli! LOL