Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Bļodniece dodas uz Ukrainu

Baiba Bļodniece

Līdz 28. janvārim Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece uzturēsies vizītē Ukrainā, lai tiktos ar Ukrainas aizsardzības nozares amatpersonām un nodotu dāvinājumā humānās palīdzības sūtījumu, vēsta ieraksts ministrijas mājaslapā.

Bļodniece tiksies ar Ukrainas aizsardzības ministra vietnieku, parlamentāro sekretāru Oleksandru Poliščuku un citiem Ukrainas Aizsardzības ministrijas vadības pārstāvjiem, lai apspriestu Ukrainas drošības situāciju un nepieciešamo atbalstu Ukrainai aizsardzības spēju stiprināšanā.

Parlamentārā sekretāre tiksies arī ar Ukrainas bruņoto spēku Medicīnas pavēlniecības un Pokrovskas militārā hospitāļa vadību, kā arī apmeklēs mobilo medicīnas vienību un civilimilitāro hospitāli Toreckā, lai pārrunātu Ukrainas pieredzi militārās medicīnas jomā un sadarbības iespējas abu valstu militārās medicīnas attīstībā.

Tāpat Bļodniece tiksies ar nevalstiskās organizācijas “Вірю в Україну” (“Es ticu Ukrainai”) pārstāvjiem, kā arī piedalīsies ziedu nolikšanas ceremonijā Harkovā, godinot Ukrainas bruņoto spēku kritušo karavīru piemiņu.

Vizītes laikā parlamentārā sekretāre arī apmeklēs Luhanskas apgabalu Austrumukrainā, kur viesosies Kadetu licejā, lai pārrunātu sadarbības iespējas un iepazītos ar izglītības iestādes darbību.

Parlamentārā sekretāre Austrumukrainā apmeklēs arī Staņicu Luhansku, kas ir caurlaides punkts uz valdības nekontrolētajiem apgabaliem Ukrainas austrumdaļā. Šis ir vienīgais caurlaides punkts visā Luhanskas apgabalā, kas dod iespēju Ukrainas civiliedzīvotājiem apmeklēt savus tuviniekus, kas dzīvo prokrievisko separātistu un Krievijas karaspēka kontrolētajā Ukrainas teritorijā.

Luhanskā Bļodniece arī nodos dāvinājumā 24 tonnas humānās palīdzības, kas paredzēta Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, viņu ģimenēm un militārajā konfliktā cietušajiem civiliedzīvotājiem. Šis ir jau divdesmit ceturtais Nacionālo bruņoto spēku organizētais humānās palīdzības sūtījums Ukrainai, kas ietver Zviedrijas un Vācijas nevalstisko organizāciju sarūpēto apģērbu, apavus un medicīnas preces, Latvijas iedzīvotāju ziedoto apģērbu, apavus un mēbeles, kā arī zemnieku saimniecības “Ķelmēni” cepto maizi.

Tāpat militārajā konfliktā kritušo karavīru ģimeņu bērni janvārī saņēmuši ap 400 saldumu paciņas, kas iegādātas par Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona un Jūras spēku personāla saziedotajiem līdzekļiem.

Kā zināms, ņemot vērā Krievijas pastiprināto militāro spiedienu Ukrainā un pie tās robežām, Baltijas valstis ir nolēmušas reaģēt uz Ukrainas vajadzībām un sniegt papildu palīdzību aizsardzības jomā. Šī palīdzība vēl vairāk stiprinās Ukrainas spējas aizsargāt savu teritoriju un iedzīvotājus iespējamas Krievijas agresijas gadījumā.

Stiprinot Ukrainas bruņoto spēku militārās spējas, Latvija un Lietuva nodrošinās pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas “Stinger” un tām nepieciešamo aprīkojumu. Latvija arī nosūtīs individuālo ekipējumu un sausās pārtikas uzturdevas. Savukārt Igaunija nodrošinās prettanku raķešu sistēmas “Javelin”.

Latvijas aizsardzības nozare sadarbībā ar Ārlietu ministriju regulāri organizē humānās palīdzības sniegšanu Austrumukrainai. Kopš 2014. gada vasaras Ukrainas bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērni saņem sūtījumus, uzsākot skolas gaitas, kā arī dāvanas Ziemassvētkos. Kopš 2017. gada humānās palīdzības kravas nogādātas Doņeckas apgabalā, kur palīdzība gan karavīriem, gan civiliedzīvotājiem bijusi nepieciešama visvairāk, un to kopējais apjoms jau pārsniedz četrsimt tonnas. Humānās palīdzības sūtījumus Ukrainā nogādā Nacionālu bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecības Autotransporta nodrošinājuma centrs.

Nacionālo bruņoto spēku vecākais eksperts .starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš regulāri sadarbojas ar Ukrainas armijas atbildīgajām struktūrvienībām, lai sniegtu atbalstu Ukrainas karavīriem un civiliedzīvotājiem, kā arī koordinē sadarbību ar Vācijas un Zviedrijas nevalstiskajām organizācijām.

Latvija iestājas par Ukrainas teritoriālo nedalāmību, atbalsta tās eiroatlantisko integrāciju un nosoda Krievijas bruņoto spēku 2014. gadā īstenoto iebrukumu Ukrainā un pašreizējās militārās aktivitātes pie Ukrainas robežām. Latvija turpinās sniegt nemilitāra un militāra rakstura atbalstu Ukrainai.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Aizsardzības ministrijas mājaslapa

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Bala
Bala

Tā jau humanitarā palīdzība Ukrainas armijniekiem, izklaidei lellīte nosūtīta

Janka
Janka

Stingeri Latvijas humāna palīdzība Ukrainai? Kurš tad to karu īsti kurina

Kārumnieks
Kārumnieks

Izskatās labi noaugusi

Artis
Artis

Bļodniece mēğinās atturēt Zeĺonku no uzbrukuma Doņeckas un Luganskas republikām .

circenis
circenis

Jā, jā Latvijā ir slavens stingeru ražošanas uzņēmums, kurš tad to nezina!? Kā reizi kādam var iedāvināt kādam kara sunim.