“A/Par!”: Bondars savu darbu dara labi un nav atsaucams no Saeimas komisijas vadības

Bondars

Partiju apvienības “Attīstībai/Par!” valde nerosinās Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vadītāja, apvienības biedra Mārtiņa Bondara atkāpšanos no amata.

“Attīstībai/Par!” valde apspriedusi “Kustības Par!” aicinājumu Bondaram atkāpties no Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vadītāja amata. Valdes locekļu viedokļi par vēlamo tālāko rīcību šajā situācijā atšķīrās, un neviens no viedokļiem neguva apvienības statūtos noteikto divu trešdaļu vairākumu.

Pēc “Attīstībai/Par!” valdes pārstāvja Alekša Zoldnera teiktā, Bondars savu darbu Saeimā dara labi un ir spēcīgs apvienības komandas biedrs.  Tās valde ir vienisprātis, ka ikvienam apvienības politiķim savā darbībā jāņem vērā gan juridiskie un politiskie, gan ētiskie aspekti.

“Kustības Par!” biedri uzskata, ka Bondara atkāpšanās būtu politiski ētiska un atbildīga rīcība paša deputāta un visas apvienības ilgtermiņa interesēs.

Partija “Izaugsme” nav atsaukusies aicinājumam rosināt izmaiņas Saeimas komisijas vadībā.

Partijā “Latvijas attīstībai” uzskata, ka nav nekāda pamata Saeimas komisijas vadītāja atsaukšanai no amata, jo minētais civilstrīds bija publiski plaši zināma informācija jau pirms Saeimas vēlēšanām, kurās Bondars saņēma pārliecinošu vēlētāju atbalstu. 

“Šajā situācijā Saeimas Budžeta un finanšu komisijai  ir vajadzīga spēcīga vadība, kas risinās Covid-19 krīzes izraisītās ekonomiskās problēmas.

Nav iespējams konstatēt tādus apstākļus, kas liktu partijas valdei lemt par to, ka jāatsauc Bondars no amata Saeimas komisijā vai jālūdz viņam atkāpties.

Bondars nav atzīts par vainojamu kāda nodarījuma veikšanā vai bezdarbībā,” norāda partijā “Latvijas attīstībai”.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vareni
Vareni

Strupišs , parsti banku izlaupīšanu izskata kriminālprocess ,laiks to piemērot Saeimas Finanšu komisijas vadonim !

Diženi
Diženi

nevis labi, bet izcili – kurš gan cits tā spētu naudu no bankas iztīrīt..?

Vilks
Vilks

Drīz valdību veidos kriminālās autoritātes!

Lamata
Lamata

Latgales vēlētāju apgabala vairākums ievēlēja Attīstībai sarakstu un tā seju Bondaru Saeimā. Latgales apgabala vēlētāji atbalsta šīs partijas stingro nostāju pret viendzimuma pāru diskrimināciju, atļaujot tiem reģistrēt kopdzīvi. Latgalieši ir neiedomājami progresīvi , atbalstot viendzimuma pāru kopdzīvi un partiju, kuras programma to cenšas panākt.