Pīrādziņi, kuru dēļ nevajag stundām ilgi ņemties pa virtuvi, izglābs visus tos līgotājus, kam pietrūcis laika sagādāt svētku mielastu, bet jāņabērni jau stāv pie vārtiem.
Pīrādziņu recepte ir ļoti vienkārša – pagatavojami pat vecpuišu virtuvē, turklāt tos var cept uz pannas.
Vajadzēs:
Mīklai:
2 glāzes miltu
3 ēd.k eļļas
ūdens
0,5 tējk. sāls
0,5 tējk. sodas.
Pildījumam:
Lielveikalā nopērkamā sīki sagrieztā žāvētā gaļiņa speciāli pīrādziņiem vai jebkas cits pēc līgotāju gaumes.
Gatavošana:
1. Glāzē ielej 3 ēd.k. eļļas, pēc tam glāzi līdz augšai piepilda ar ūdeni.
2. Eļļas un ūdens maisījumu ielej bļodā. Pievieno sāli, sodu un visu ar mikseri prātīgi sajauc.
3. Iejauc miltus.
4. Mīklu saveļ „desiņā”, griež gabaliņos, pēc tam tos izrullē. Lai mīkla neliptu pie galda vai dēlīša, ieguldiet to starp pārtikas plēves kārtām. Uz katra izrullētā gabaliņa liek karoti pildījuma. Aizspiež pīrādziņa malas.
6. Uz pannas uzlej nedaudz eļļas, pīrādziņus viegli apvārta miltos un apcep no abām pusēm, lai veidotos kraukšķīga garoziņa.
Var cept arī cepeškrāsnī.
Lai lustīga līgošana!