IETEICAMS: Augļi un dārzeņi (satur daudz antioksidantu, kas palēnina rūgšanas procesu, šķiedrvielas (apgrūtina fermentu rašanos un palēnina tauku un ogļhidrātu uzsūkšanos)
IETEICAMS: Zaļumi
(bagātīgs šķiedrvielu un minerālvielu avots)
IETEICAMS: Minerālūdens
(remdē slāpes, vēlams iedzert 2 – 3 lielus malkus ik pa 15 minūtēm)
IETEICAMS: Citrusaugļi
(satur daudz vitamīnu, kas karstā laikā organismam ir īpaši nepieciešami)
IETEICAMS: Liesas zivis un putnu gaļa
(satur daudz olbaltumvielu, vēlams ar to aizstāt „smago” gaļu)Stuffed salmon with green asparagus on the side
IETEICAMS: Zaļā tēja
(remdē slāpes, vēlams izdzert 1 – 2 tasītes diennaktī)
LABĀK NĒ: Alkohols
(vēl vairāk atūdeņo organismu)
LABĀK NĒ: Trekns ēdiens un gaļa
(karstā laikā enerģijas patēriņš samazinās apmēram par 5%, tāpēc dienā apēsto kaloriju skaitu vajadzētu nedaudz samazināt)????????????????????????????????????
LABĀK NĒ: Kafija
(ietekmē sirds asinsvadu sistēmu, atūdeņo organismu, karstā laikā pazemina darbaspējas)
LABĀK NĒ: Saldie gāzētie dzērieni
(atūdeņo organismu un rada slāpes)